Selvsikker hjemkomst fra Tromsøs fremste rapper

Driv var fylt til randen av sultne rapfans som fikk akkurat hva de kom for. Når Klish inntar hjemmebanen er han selvsikker, tilbakelent og leverer så det holder.

5

Klish

Klish
  • TERNINGKAST: FEM
  • STED: DRIV, ISBJØRNSCENEN - FREDAG, 22.00
  • PUBLIKUM: CIRKA 150
kultur

DRIV: Klish. Kliffy. Klisne Fingra. Cliffy Smals. Kjært barn har mange navn.

Selv om kjært barn neppe blir en særlig presis beskrivelse av rapperen dekket av tatoveringer som fredag kveld inntok Driv.

Jeg har et litt ambivalent forhold til å bruke ordet «allsang» for å beskrive en rapkonsert, men det blir nok likevel en riktig beskrivelse.

Låter som «Seven-Elevenkoppen», «Jenter med tatoveringer» og «Dobbeltgjenger» har nok gått på repeat på svært mange hodetelefoner i Tromsø, for publikum gauler med på refrengene som om Klish er deres store frelser.

Stolt

«Her er min hovedsak – kjerringe svelge min hovedsak». Klish tøffer gjennom hele konserten uten å bli flåsete. Han har også en levering som er så tøff at han kunne rappet om omtrent hva som helst uten at det hadde hørtes teit ut.

Det er også noe som gjør meg nærmest stolt når jeg står i et rom fullt av tromsøværinger med en rapper som rapper om Prestvannet, 9000-byen og om å «komme tilbake til byen som om æ aldri for».

Eurodance-låtene «Sitrona» og «Æ tilbake» er en miks av 90-talls eurodance og tung rap. Det burde ikke låte bra.

Jeg vil ikke at det skal låte bra. Men det gjør det. Låtene gjør seg også enda bedre på konsert enn de gjorde på mikstapen Klish og Sorte Beats slapp før jul.

Sliter med å holde tritt

Under fredagens konsert fikk publikum også en smakebit fra Klish sitt kommende album, men her halter rapperen. Låter blir kuttet kort eller startet på nytt fordi rapperen sliter med å holde tritt med seg selv.

Det er synd, for det hadde vært spennende å få et bedre innblikk i den kommende plata. Klish er uansett stødigst på låtene han er mer kjent med, og henter seg kjapt inn med å servere publikum nok en «crowd pleaser».

Jeg tror ikke det er et kontroversielt utsagn å hevde at Klish er Tromsøs fremste rapper. Det har han vist med stødige og hyppige utgivelser, og det viste han igjen på konserten på Driv.

Han mestrer hele spekteret han prøver seg på, fra beinharde Poppa Lars-produksjoner til frekke eurodanc-einspirerte beats som provoserende nok høres bra ut. Velkommen hjem, Klish.