Legendarisk kor gjenoppstår

Etter å ha ligget i dvale siden 2008 gjenoppstår nå Tromsø domkirkes guttekor med nye og unge sangere.

GUTTEKORET: Tromsø domkirkes guttekor synger her på en julekonsert i Tromsdalen kirke i 2004. Nå vekkes koret til live igjen etter å ha ligget i dvale siden 2008.  Foto: Lars Åke Andersen

kultur

Domkantor Hijoo Moon har lenge arbeidet med planer om å få liv igjen i korsangen tilknytta domkirka.

Sjekk ut iTromsøs nye event-kalender!

Tilbud til gutter

Nå har Tromsø domkor hatt luft i lungene igjen ei stund, har medvirka i flere konserter og arrangementer, og nå er tida inne til å blåse liv i guttekoret.

– Torsdag denne uka starter vi opp med et tilbud for alle gutter i Tromsø. Vi kommer i utgangspunktet til å dele de nye sangerne inn i to aspirantgrupper, ett parti for dem som går i 1. og 2. klasse på barneskolen og ett for dem fra 3. til 7. klasse. Jeg tror det vil bli artig for dem som kommer å treffe andre gutter og synge sammen, sier Hijoo Moon.

LES OGSÅ: Enorm interesse for operasangerjobb

- Fin erfaring

Tromsø domkirkes guttekor ble stifta i 1956 som verdens nordligste guttekor. Nå, 60 år etter, er det også ett av landets eldste. En av sangerne som var med fra begynnelsen, er Sverre Kjelsberg. Han ble registrert som sanger nr. 2 i det nystifta koret, kan Hijoo Moon opplyse.

– Det var ei fin erfaring. Jeg lærte mye som jeg har tatt med meg videre i min karriere som musiker. Og jeg husker at vi turnerte både i inn- og utland, både til Ullsfjord og Piteå, fortalte Kjelsberg under guttekorets minnekonsert i forbindelse med domkirkas 150-årsjubileum i 2011.

LES OGSÅ: Kjendiskomiker elsker denne Tromsø-scenen