Starter byens første bluesfestival

Den første utgaven av Tromsø Bluesfestival går av stabelen allerede om tre uker.

STARTER BLUESFESTIVAL: Fra venstre: John Werner Larsen (daglig leder i Festival i Nord), Emma Lindhult (daglig leder på Driv) og Audun Kaspersen (bookingansvarlig). Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromso

kultur

Det er Festival i Nord AS ved John Werner Larsen, som står bak byens første bluesfestival noensinne.

LES OGSÅ: Denne artisten kommer til RakettNatt

8. og 9. april går arrangementet av stabelen på Studentsamfunnet Driv og Ølhallen.

– Tanken er å lage en folkelig festival for flere enn bare bluesnerder, sier Larsen, som er daglig leder.

Lover store navn

Larsen står også bak Tromsø Retrofestival (tidligere Ølfestivalen), men det musikalske programmet har han hentet inn ekstern hjelp for å ordne.

– Audun (Kaspersen) er vår bookingansvarlig og bluesekspert. Jeg er bedre på gammeldans, humrer Larsen.

– Bluesen har jo lange røtter i Tromsø, men så vidt vi vet er dette byens første bluesfestival, og vi har både lokale, nasjonale og internasjonale storheter på programmet, sier Audun Kaspersen, som refererer til Tromsø Bluesfestival sin hjemmeside for det fulle programmet.

LES OGSÅ: Sundquist klar med enmannsshow

Driv positive til festivalen

Valget av Driv som festivalarena, var ikke tilfeldig, men heller ikke noen selvfølge.

– Vår første tanke var vel å bruke et telt, som Retrofestivalen. Jeg var litt usikker på om Emma (Lindhult – daglig leder på Driv) ville le av oss når jeg kom med forespørselen, men Driv har vært kjempepositive til å huse festivalen, sier Larsen.

– Vi var aldri i tvil. For Driv sin del skaper festivalen større bredde både musikalsk og med tanke på publikum, sier Lindhult.

– Bluesfestivalens publikum er sannsynligvis i snitt litt eldre enn studentene, skyter Larsen inn.

LES OGSÅ: Mikael (21) varmet opp for Tiësto. Nå kommer debutplata.

Ølhallen skal huse jamsessions og trubadurinnslag på dagtid.

En årlig begivenhet?

Larsen satser på at Tromsø Bluesfestival blir en årlig begivenhet.

– Etter 15 år med Retrofestivalen, er dette nå mer enn en hobby for vår del. Den økonomiske risikoen er overkommelig, og vi håper at festivalen skal balle på seg, slik at vi muligens kan utvide ved å ta i bruk flere av byens utesteder i fremtida.

– Enhver by med respekt for seg selv, bør ha en bluesfestival, fastslår Kaspersen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur