Disse skal vise frem årets trender i stort moteshow

Lørdag arrangerer de største motebutikkene i sentrum et storstilt moteshow for å vise fram de nyeste trendene.
kultur

SENTRUM: Det er interiørdesignkjeden Kiil som står bak arrangementet Tromsø Design Weekend, som samler flere store aktører innen design, mote og bil. Messen arrangeres 1.–3. april i storsalen og foajeen på Clarion Hotel The Edge.

Ett av de større arrangementene på messen er et moteshow fra designbutikkene i Tromsø.

Les også: Skal sette farge på sentrum med Design Weekend.

Stort moteshow

Blant butikkene som får profilere seg på messen, er M.A.S., Drømmedama og Wintervold. Sammen med Gry Celius og frisørsalongen Celius, som har ansvar for sminke og hår, har disse butikkene gått sammen om et stort moteshow som går av stabelen lørdag klokken 14.00.

– Det blir et ganske heftig moteshow med DJ, og vi har fått designerne bak merkene Frank Remme og Møller Pels opp hit for anledningen, forteller Gørill Jenssen, innehaver av Drømmedama.

Hun forteller at det ligger mye arbeid bak motevisningen.

– Det er selvfølgelig mye arbeid, men vi vil jo at det skal bli bra. Heldigvis er vi en fin gjeng i alle butikkene som jobber godt sammen.

Tolv modeller

Mona Abelsen, innehaver av klesbutikken M.A.S. i sentrum, forteller at det til sammen er 12 modeller som skal gå på catwalken.

– Åtte jenter skal bære fire antrekk fra hver butikk. I tillegg har vi fire herremodeller, og Wintervold har smykker med i første visningsrunde.

I tillegg til moteshowet skal M.A.S. ha stand på salgsmessen.

– Det er første gang vi gjør noe lignende, både det med en pop-up-butikk og moteshowet, så det er veldig spennende og en ny erfaring for oss. Det er også første gang det arrangeres en slik Design Weekend i Tromsø, noe som gjør det ekstra spennende.

Les også: Vil fylle Tromsø med design.

Vårens mote

Moteshowet vil bestå av vår- og sommerklær og skal vise hva som er hottest akkurat nå.

– Motebildet er preget av et veldig bredt spekter, fra hippiestilen og 70-tallet med sine slengbukser. Det er mye mønster og fargerike klær. Vi viser fram varer som vi har i butikken, forteller Abelsen.

Hun håper på et godt oppmøte på lørdag.

– Vi skal ha salgsstand alle tre dagene og man håper på minimum 2.000 besøkende på messen.

Store aktører

Salgsmessen er gratis, og initiativtaker, direktør Frank Kiil, lokker med mange store aktører.

– Vi stiller ut over 20 av de ypperste møbelprodusentene i Skandinavia. Det blir utstilling av både klær, vesker, smykker og sko, og i tillegg skal vi stille ut syv biler fra Porsche som kan både sees og prøvekjøres, så det skal være noe for alle her, har Kiil tidligere uttalt til iTromsø.

Kiil opplyser på sine nettsider at på messen vil ni personer bli utfordret til å dekorere hver sin modul fra møbelprodusenten Montana. De skal auksjoneres bort og pengene skal gå til «Krafttak mot kreft».