Nordisk trio inntar Tromsø

Andratx er en nordisk powertrio som har spilt sammen siden 2005. Nå turnerer trioen i Nord-Norge.

VÅGAN: Ole Morten Vågan er det norske innslaget i den norsk-svensk-danske trioen Andratx. 

kultur

Bandet består av svenske Jonas Kullhammar på tenorsax, helgelendingen Ole Morten Vågan på bass og danske Kresten Osgood på trommer. Trioen har spilt en rekke konserter på klubber og festivaler over hele Europa. To plater har de også på samvittigheten.

LES OGSÅ: Italiensk jazzkvartett skal spille i Tromsø

Dette er musikere som evner å kombinere friimprovisasjon med jazzens forskjellige stilretninger og røtter. Det er sagt om trioen at med funky komposisjoner av trioens medlemmer, i tillegg til noen obskure ekko fra jazzhistorien, tar de musikken sin ut i både smult og opprørt farvann.

Ole Morten Vågan fra Brønnøysund er en av Norges mest profilerte jazzbassister. Han har en viktig plass i norske band som har markert seg de siste ti årene. Med fartstid i bandene til Bugge Wesseltoft, Motif og Generator X, samt konserter med Joshua Redman og John Scofield, er han blitt rusta til å møte stor musikalske utfordringer på scenen.

LES OGSÅ: Romjulsjazz med 100 år i mellom

Jonas Kullhammar er en av Sveriges mest vitale saxofonister. Han har spilt med de fleste av Nordens fremste improvisasjonsmusikere, samt internasjonalt kjente musikere som Chick Corea og Jason Moran. Han driver det renommerte plateselskapet Moserobie.

Kresten Osgood har vært primus motor i Københavns jazzliv over mange år. Osgood er et velkjent navn i dansk jazz. Han er også representert på innspillinger med blant andre Paul Bley og Yusef Lateef.

Onsdag denne uka spiller Andratx på Verkstedet.