Vekkelsesmøte på Driv

Da Joddski lørdag inntok scenen på Driv, var det som om salen opplevde en religiøs åpenbaring.

Joddski under lørdagens konsert på studenthuset Driv.  Foto: DANIEL LILLEENG

5

Joddski

kultur

Med seg på Driv har Joddski altmuligmannen Jan Steigen, som er både hype-man, rapper, og DJ. Både Joddski og Jan Steigen har flere mannsaldre bak seg på en scene, og det er tydelig. Det er imponerende at to personer klarer å fylle hele hovedscenen på Driv på egenhånd, en scene som ofte blir for stor for band med langt flere medlemmer.

Gode låtvalg

Låtvalgene på konserten er solid, der de fleste låtene er hentet fra «Bygdedyret» og den nye skiva «Han Far». Vi får også Joddski sin tolkning av «Ingen Adgang» av Raga Rockers. Det er knalltøft, men ellers holder Joddski seg mest til ren hiphop.

Tidlig i konserten får vi servert låta til alle seksuelt frigjorte kvinner, «Kjønnsorkan». Sangen har en knallfeit beat, og trolig med mer bass enn hva høyttalerne på Driv noen gang har opplevd før.

Joddski skriver gode tekster, og ofte skriver han de som historier. Det gjør at rappinga nærmest blir god historiefortelling, og ikke bare kule linjer. Det er særlig tilfellet på låter som «Kjønnsorkan».

Vakker joik

Agy, som er med på låta «Gærnt med mæ» på skiva «Han Far», gjør et suverent gjestenummer sammen med Joddski. Kjemien mellom de to er elektrisk, og det er ikke noe annet enn en bragd å få Driv fullsatt av hipp-hop-fans til å trampeklappe av joik. Det er vakkert. Energinivået under låten er eksplosivt.

Bjørn Sundquist

På siste låta før ekstranummeret dukker ansiktet til Bjørn Sundquist opp på skjermen bak scenen, og speider ut over publikum som Big Brother i George Orwells «1984». Når beaten kommer på, mister hele Driv forstanden. Joddski og Jan Steigen sin fremførelse av «Bjørn Sundquist» er en av de råeste konsertopplevelsene jeg noensinne har opplevd.

Joddski har en ubeskrivelig tilstedeværelse når han er på scenen, og med et ekstremt dedikert publikum minnet det hele om et religiøst vekkelsesmøte.

Lørdag var det ikke en sjel på Driv som ikke ble frelst av hiphop og Han Far.