Ketil Høegh vil vite hva du synes er finest i verden

En rød postboks har dukket opp på Nerstranda. Der håper Høegh at du deler dine fineste tanker.

Postboks: I denne røde postboksen vil Ketil Høegh ha dine innspill på hva som er det fineste i verden. Foto: Martin Lægland Ellingsen 

FLIRE: Noe av det fineste i verden er å flire så tåran renn, ifølge Ketil Høegh. 

kultur

Til høsten kommer Høeghs forestilling «Det fineste i livet» på Hålogaland Teater. Han er halvveis i øvinga, men trenger hjelp fra tromsøværingene til den siste biten.

– Vi vil vite hva tromsøværingene synes er det fineste i verden. Derfor har vi plassert denne postboksen slik at de kan dele sine tanker på postkort, ølbrikker eller post-it-lapper. Alle lappene vi får inn skal vi legge i en stor boks midt på scenen, og så skal flere av de leses opp under forestillingen. På den måten blir ingen forestilling helt lik og vi kan komme nærmere publikum, sier Høegh.

Les også: Ketil Høegh spiller minister i ny storfilm

Det fineste Høegh vet

For å få en pangstart på postkassa har Høegh selv med seg noen lapper han legger i kassa.

– Noen av de fineste tingene i mitt liv er ting som «når man tror man har mistet nøklene, men så finner man de i foret på veska» og «når værgudene smiler når man har fri» og «å flire så tåran renn», sier skuespilleren mens han leser opp fra lappene sine før han poster de.

Teaterstykket er skrevet av engelskmannen Duncan Macmillan, og Høegh dro til London for å se stykket.

– Det traff meg rett i hjertet. Det hele startet egentlig som et kunstprosjekt hvor Macmillian samlet inn nesten en million lapper med det fineste folk visste om, og over flere år utviklet det seg til et teaterstykke.

Les også: Disse HT-forestillingene vil skuespillerne helst glemme (iTromsø Pluss)

Oppfordrer menn til å dele

– Tenk hvis alle tenker over hva som er det fineste i livet sitt. Det hadde vært bra for folk, og tenk så fint det er å dele det. Jeg har sjekket litt rundt, og det virker som om kvinner er flinkere enn menn å tenke på fine ting. De kan komme på ti ting på løpende bånd, mens menn klarer kanskje to. Så jeg får oppfordre særlig den maskuline delen av Tromsøs befolkning til å dele det fineste i sitt liv og legge det her i postkassa, sier Høegh.