Søker toppstilling

1. mars sa han opp stillingen som direktør for Nordnorsk Kunstmuseum. Nå har Knut Ljøgodt (48) søkt stillingen som ny direktør for Kulturrådet.

NY JOBB? Knut Ljøgodt (48) har søkt stillingen som direktør for Kulturrådet.   Foto: Helge Matland

kultur

Knut Ljøgodt var først konservator og ble i 2008 direktør for Nordnorsk Kunstmuseum, en stilling han var i til i mars i år.

Taus om søknaden

Planen var da å ta et sabbatsår, men allerede nå har han søkt ny toppstilling, som direktør for Kulturrådet, som én av 18 søkere, der fem av søkerne er unntatt offentlighet.

– Jeg må nesten si det samme som jeg sa til Aftenposten da de ringte meg om det samme. Jeg kan bekrefte at jeg har søkt stillingen, og det er veldig hyggelig at dere (media red.anm.) viser interesse, men utover det ønsker jeg ikke å si noe mer ettersom det er en pågående prosess, sier Knut Ljøgodt til iTromsø.

Doktorgrad

Ljøgodt vil utvilsomt være en god kandidat. Han har levd et langt liv i kulturlivet. I januar i år disputerte han til doctor philosophiae-graden i kunsthistorie ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet.

Da han ga seg i stillingen som direktør for Nordnorsk Kunstmuseum i mars, sa Ljøgodt at planen var å ta et sabbatsår, tenke på seg selv etter intense perioder i jobben og følge opp en del bok- og forskningsplaner.

– Jeg vet ikke hvor lang tid det tar før jeg får svar. Det er i hendene på Kulturrådet og rekrutteringsbyrået, sier Ljøgodt.