Her spiller de konsert 4.000 fot over bakken

Hekla Stålstrenga gjorde unik opptreden, flere tusen meter over bakken.
kultur

Tromsøbandet Hekla Stålstrenga, som for tiden er aktuell med albumet «Ventetid», fikk en uvanlig forespørsel da de skulle fly fra Bodø til Svolvær lørdag.

– Noen av de ansatte på flyet hadde kjent oss igjen og spurte om ikke vi kunne spille noen låter under flyvingen. Det var en utrolig fin dag og fantastisk vær. Vi kunne ikke si nei, sier gitarist Tore Bruvoll.

LES OGSÅ: Slik blir den nordnorske festivalsommeren

Ikke uvanlig

Flyturen over Vestfjorden tar ikke mer enn knappe 20 minutter. Dermed rakk bandet bare to låter, men de ansatte på Widerøe rakk å forevige det hele på en mobilvideo, som nå deles i rekordfart på Facebook.

– Det er faktisk ikke helt uvanlig at artister tar en «minikonsert» på turene våre. Spesielt nå i sommerhalvåret hvor det er mye konserter, sier Catharina Solli, som er informasjonssjef i Widerøe.

Hun understreker at de alltid sjekker med passasjerer om det er greit at en artist eller et band holder en konsert på flyet.

– Om noen for eksempel har flyskrekk kan det være veldig ubehagelig når det skjer noe uvanlig på en flyging. Konserten til Hekla Stålstrenga var derimot veldig kjærkommen og jeg har hørt det var både rørende og hyggelig, sier Solli.

LES OGSÅ: Albumaktuelle Hekla Stålstrenga arrangerer megakonsert

Ikke gjort noe lignende

Bruvoll forteller at bandet kjenner godt til flyselskapet, som har fraktet dem trygt fram og tilbake fra små plasser rundt om i landsdelen. Ekstra stas var det for gitaristen som fikk besøke cockpiten til flyet.

– Vi digger Widerøe. Det er en fryd og en glede hver gang. Vi har definitivt ikke gjort noe lignende tidligere, sier Bruvoll.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur