Sjekk hvem som går inn i TIFF-styret

Flere kjente navn er valgt inn i det nye styret for Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) for valgperioden 2016–2018.

TIL TIFF – IGJEN: Investor og eiendomsutvikler Gunnar Wilhelmsen er valgt inn som styreleder for filmfestivalen. 

DIREKTØR: Nina Hjort er valgt inn som styremedlem i TIFF. 

kultur

Det er investor og eiendomsutvikler Gunnar Wilhelmsen som blir ny styreleder. Med seg på laget får han Maria Bock, filmskaper og skuespiller, som nestleder. Det opplyser TIFF i en pressemelding.

Styremedlemmer blir André Wallan Larsen, direktør i Nordland Musikkfestuke i Bodø, IT-gründer Kim Daniel Arthur, Nina Hjort, administrerende direktør i JM Hansen AS og Kaja Kristensen, som blant annet er leder av Ungdommens Hus i Alta.

Les også: Lærer filmtriks til de unge

– Beæret

Varamedlemmer er Frode Mikaelsen, styreleder i Folk & Fisk-festivalen, Ingrid Bruun, en av grunnleggerne av HHT-dagen på Handelshøgskolen i Tromsø og Rebekka Brox Liabø, som driver kulturnæringsbedriften Rulleramp.

– Jeg er beæret over å bli spurt om å være styreleder i TIFF på nytt igjen, sier Gunnar Wilhelmsen, som ved to tidligere anledninger har vært leder for TIFF-styret.

Les også: Drømmeinnspilling for «Kings Bay» i Tromsø

Tilfreds

Petter Høiseth, konserndirektør i Sparebanken Nord-Norge, valgte å gå av som styreleder i TIFF etter endt periode. Det er denne mannen Wilhelmsen nå tar over for.

– Vi er svært tilfreds med å ha fått et så sterkt og kompetent styre på plass, med god balanse også mellom kontinuitet og fornyelse. TIFF er en helt sentral kulturnæringsaktør i landsdelen og en merkevare som er attraktiv å jobbe med. Vi er trygge på at dette styret vil bidra til å styrke TIFF videre, sier Ellen Zahl Jonassen, leder i valgkomiteen.

Nina Hjort har siden 2007 vært administrerende direktør i JM Hansen AS, som med sine 180 ansatte driver teknisk virksomhet innenfor elektronikk, elektroinstallasjon og automasjon i bygg og anleggsbransjen, samt maritim sektor.

Hun har gjennom sin yrkeskarriere hatt en rekke styreverv innenfor ulike sektorer, inkludert kultur hvor hun har vært styreleder i Hålogaland Teater fra 2008–2012 og avsluttet i år sitt verv som nestleder i Nordnorsk opera og symfoniorkester.