Nå kommer barnas SMAK-festival

Regjeringens tilskudd på 100.000 kroner åpner opp for Barnas SMAK i 2016.

FESTIVAL: Anni Skogmann (Frp) og Tormod Ingebrigtsen (H), jubler over tilskudd fra regjeringen til SMAK-festivalen, som gjør at de kan lage programmet Barnas SMAK. 

kultur

SMAK-festivalen, som går av stabelen i Tromsø 23.–24. september, har fått innvilget 100.000 kroner i tilskudd fra regjeringen til å utvide tilbudet for festivalen med et eget Barnas SMAK-program. Der blir læring, prøving og smaking av nordnorsk sjømat hos barn- og unge sentralt.

– SMAK-festivalen hadde cirka 70.000 besøkende i fjor. At regjeringen og fiskeriministeren legger til rette for dette synes jeg er helt fantastisk, sier Frp-politiker Anni Skogmann til iTromsø.

LES OGSÅ: Her får turistene smake en forbudt kjøttrett (for abonnenter)

Hyller bredden

Festivalen har allerede fått med seg Sjømatrådet og Breivika videregående skole. Nå jobber de med å få meg seg flere aktører som Lerøy, Råfiskelaget og Sparebanken Nord-Norge for å gjennomføre dette tiltaket.

– Man får virkelig med seg bredden, sier Skogmann, som jublet for tilskuddet sammen med Tormod Ingebrigtsen fra Høyre.

LES OGSÅ: Smak-festivalen vil la deg smake mat fra 1800-tallet

– Jeg jobber selv i Drytech og denne festivalen er ikke bare en eventyrlig suksess, men en utrolig flott arena der nordnorske aktører får presentert og profilert produktene sine, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

– Det er så utrolig mange gode nordnorske aktører som er flink til å stille fram ferskmaten sin. Det er det folk vil ha. Vi har Eide Handel, Mydland, Ingebrigtsen, Aron Mat. Det blir nesten urettferdig å nevne noen og ikke andre.

6 mill. i potten

SMAK-festivalen er et landsdelstiltak som synliggjør og profilerer nordnorsk mat og drikke, og bidrar til innovativ matutvikling i nord.

– At barn- og unge nå også kommer inn er bare helt fantastisk. Jeg er ikke den flinkeste å gå på alle festivaler, men denne er jeg på hvert år, sier Skogmann, som nylig er operert for brystkreft og gjennomgår cellegiftkur.

– Denne festivalen skal jeg komme på, uansett hva helsa tilsier. Om så jeg må komme i rullestol, sier Skogmann.

– Da skal jeg trille deg, om det kommer til det, skyter Ingebrigtsen inn.

LES OGSÅ: Har kjøpt inn monstergrill til 120.000 kroner

SMAK-festivalen mottok også i fjor støtte til sjømattiltak pålydende 100.000 kroner. Ifølge Skogmann er det mer der det kommer fra.

– Disse bevillingene kommer fra en søkbar pot på seks millioner kroner. Min oppfordring til alle som holder på med innovasjon av mat her; søk! Det er mange midler, så her er det bare å kjøre på, oppfordrer Frp-politikeren.