Vil gjøre jazzfestivalen til en folkefest

Med navneskifte, flytting fra senhøst til sommer og nye tanker rundt konsept, skal Tromsø Jazzfestival bli en folkefest for både lokalbefolkning og tilreisende når den arrangeres 11.–14. august.

STAB: Camilla Frantsen og Ida Karoline Nordgård i arbeid med de siste bookingdetaljene for jazzfestivalen. Foto: Helge Matland 

Tromsø Jazzfestival
 • Torsdag 11. august
 • Fjellheisen18.00: Elle Márjá
 • Fjellheisen 19.30: TBA
 • Verkstedet 22.00: Elephant9 + Terje Rypdal
 • Venue TBA 23.30: DJ – TJ Afterparty
 • Fredag 12. august
 • Hildr 15.00: Shoeshine Boys
 • Hildr 16.30: Tove Flæsen
 • Fjellheisen 18.00: LIV
 • Fjellheisen 19.00: Eline Hellerud Åsbakk
 • Hildr 20.30: Hot Club de Norvége
 • Hildr 22.00: Guro von Germeten
 • Hildr 23.00: Jam
 • Lørdag 13. august
 • Sentrum 12.00: Tonje Unstad (barnekonsert)
 • Sentrum 13.00: TBA
 • Hildr 15.00: Ellen Birath
 • Hildr 16.30: Frio
 • Hildr 20.30: Ivan Ave
 • Hildr 22.00: Nils Petter Molvær solo
 • Hildr 23.00: Jam
 • Søndag 14. august
 • Sentrum 12.30: TBA
 • Sentrum 14.00: Freedom Trio
 • Kulturhuset, Hovedscenen 21.00: Sarah McKenzie Quartet
kultur

Det som tidligere het Barentsjazz og ble arrangert i november, er blitt til Tromsø Jazzfestival som går av stabelen i ei tid på sommeren hvor det ikke skjer for mye anna i Tromsø. Det gir blant anna også anledning til å sette på programmet mange utekonserter med Fjellheisen og bakgården til Hildr som arenaer.

LES OGSÅ: Disse bandene får avgjørende støtte for å lykkes

Det blir også flere ettermiddagskonserter som gjør det mulig for reisende å gå på jazzkonsert mens nordgående hurtigrute ligger ved kai i Tromsø.

TREKKSPILL: Guro von Germeten kommer med sitt trekkspill og musikk med elementer fra Balkan, jazz og pop. Foto: Marianne Jørgensen 

 

Artistene

– Vi følger opp profilen jazzfestivalen tidligere har hatt. Vi satser på lokale og nordnorske artister, nasjonale artister og krydrer med internasjonale. Det er offentliggjort at Terje Rypdal og Elephant 9 kommer. Nå har vi bekrefta så godt som hele programmet, selv om noen få gjenstår, opplyser festivalens markeds- og kommunikasjonsansvarlig, Ida Karoline Nordgård.

LES OGSÅ: Stjerneskudd til NOSO-opera

Av lokale artister kan nevnes Elle Marja Eira som åpner festivalen på Fjellheisen, Eline Hellerud Åsbakk, prosjektet LIV med blant andre Liv Hanne Haugen og Øystein Blix, Tonje Unstad som skal ha en barnekonsert på lørdagen, trioen Frio og den nordnorske vokalisten Tove Flæsen.

Det kommer nasjonale størrelser som Nils Petter Molvær som spiller solo med trompet og elektronikk, Hot Club de Norvége, fremadstormende Ivan Ave, Ellen Birath og Freedom Trio. Guro von Germeten kommer med sitt trekkspill og musikk med elementer fra Balkan, jazz og pop.

Fra Paris kommer den australske sangeren og pianisten Sarah McKenzie med sin kvartett for å avslutte festivalen med en konsert på Hovedscenen i Kulturhuset.

AVSLUTTER: Den australske sangeren og pianisten Sarah McKenzie skal samen med sin kvartett avslutte Tromsø Jazzfestival, Foto: Philippe Lévy-Stab 

 

Samarbeid

– Tidspunktet gjør det også mulig å samarbeide med andre festivaler som Kalottspel i Målselv og Varangerfestivalen i Vadsø når det gjelder booking av artister. Slik kan vi få fatt i artister som ellers ikke ville tatt turen for bare en jobb i Nord-Norge og samtidig redusere transportutgiftene, sier Camilla Frantsen som er prosjektleder for jazzfestivalen.

LES OGSÅ: Disse artistene kommer til Insomnia

MOLVÆR: Nils Petter Molvær spiller solo med trompet og elektronikk på Hildr. 

 

– I tillegg til samarbeid med Fjellheisen, Hildr, som vil ha konserter både ute og inne, Kulturhuset som tar imot de største konsertene våre, og Hurtigruten som vil selge billetter til sine reisende, så har vi også inngått et samarbeid med prosjektet «Levende lokaler» som arbeider med å få aktivitet i lokaler som ellers står tomme i sentrum. Vi har det samme mål. Det skal skapes liv og aktivitet i sentrum. Dermed er det en del konserter som kommer til å bli arrangert i tomme forretningslokaler i sentrum, uten at vi ennå kan si eksakt hvilke, sier Ida Karoline Nordgård.