Hun skal åpne nye Tvibit

Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) gleder seg til å foreta nyåpningen av Tvibit. En hel festival skal markere åpningen.

tvibit-åpning: Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland kommer til Tromsø for å åpne nye Tvibit. Foto: Thomas Haugersveen 

ÅPNINGSFESTIVAL: Nye Tvibit i Parkgata skal åpnes med en tre dages festival som starter 24. august. 

Tvibit
  • Et produksjons- og kompetansesenter for bredde og profesjonelle innen musikk, ung kultur, helse, film og kreativ virksomhet
  • Inneholder Kafé Kringla, Helsestasjon for Ungdom, Filmveksthuset, NUFF (Nordisk Ung Filmfestival), Kofor (Kompetansesenter for Rock i Nord-Norge), øvingsrom og Kysten Studio, internasjonale prosjekter, Prosjektvugga, Yoghurt kulturaksellerator, utlån av lokaler og kompetanse
  • Tromsø Musikkskole, Troms Barn og Ungdomsråd ,Tromsø Musikkråd med Viseklubben Spelt, kororganisasjonen Troms Sangerforum og landsdelsorganisasjonen Nordnorsk Viseforum
  • I tillegg rommer Tvibit profesjonelle aktører som Buktafestivalen, Rakettnatt, Poppa Lars, Aggi Peterson, Per Martinsen, Benjamin Mørk m.
  • Kilde: tvibit.no
kultur

I mai skrev iTromsø at kulturministeren var invitert til Tromsø for å stå for den offisielle åpningen, nå foreligger svaret fra Helleland.

– Hun kommer, og det er jeg veldig glad for, sier kultur- og idrettssjef Lisa Hoen.

Les også: Verdensteatret feirer 100-årsjubileet med stumfilm fra åpningen

Møter kulturlivet

Åpningen finner sted onsdag 24. august klokken 17.00. Kulturministeren skal imidlertid ikke bare åpne nye Tvibit i den gamle, oppussede brannstasjonen, hun får et omfattende program onsdagen hun er i Tromsø.

– Linda Cathrine Hofstad Helleland skal møte Tromsøs kulturliv og delta på temamøter med ulike aktører. Hun blir hele dagen i Tromsø. Vi hadde foreslått to dager, men hun er en travel minister, sier Hoen.

Les også: Ungdomssamarbeid blir teaterproduksjon

Ministeren gleder seg

– Jeg gleder meg til å treffe noen av Nord-Norges mange dyktige kulturaktører og diskutere regional talent- og bransjeutvikling. I tillegg gleder jeg meg til å få se nye Tvibit og den ombygde brannstasjonen, hvor jeg forstår at det nå er en unik satsing på ungdom, film, musikk og kulturell og kreativ næring, skriver Helleland (H) i en e-post til iTromsø.

Hun understreker at kultur er viktig for regjeringen.

– Jeg er opptatt av å finne ut hvordan regjeringen kan tilrettelegge for å realisere verdiskaping og arbeidsplasser innen kulturell og kreativ næring. Troms og Tromsø har hatt en målrettet satsing på dette området over flere år, og har tilegnet seg verdifull erfaring som jeg ser frem til å få ta del av.

Åpningsfestival

Åpningen av nye Tvibit blir en helt festival som vil gå over tre dager. I løpet av festivalen skal det syde av aktiviteter både inne og ute.

– Det kommer til å skje veldig mye, vi skal blant annet vise hva huset kan brukes til. Det blir en tre dagers fest med blant annet konserter, fotoutstilling, workshops, helsestasjonen har utvidet åpningstid og det blir omvisning på Tvibit, sier produsent Mia Eriksen på Tvibit.

Les også: Trapper ned Musikkfest, men lover likevel verdig feiring

Stenger gata

Parkgata ved Tvibit vil bli avstengt i forbindelse med åpningsfestivalen.

– Vi skal bruke gata også. Det blir teater, VR (virtual reality), seminar og leder for kompetansesenteret for rock i Nord-Norge (KOFOR), Fredrik Forssman, skal snakke om Tromsøs pophistorie i forbindelse med lanseringen av boka til Robert Dyrnes, sier Mia Eriksen.