Rekker ikke å ferdigstille film til TIFF

Endre Lund Eriksen tror ikke «Tegnemester Tusj» blir klar til TIFF.
kultur

Etter en uke intensiv innspilling i Øverbygd er manusforfatter Endre Lund Eriksen fornøyd med innsatsen til de unge skuespillerne.

– Der er kjempeflinke og har virkelig levert foran kamera. Etter utallige takninger blir de bare flinkere og flinkere, forteller barnebokforfatteren.

Når ikke TIFF

I en pressemelding står det at filmen er forventet ferdigstilt i starten av 2017. Noe som nærmest tilsier at skaperne har siktet mot Tromsø Internasjonale Filmfestival.

– Vi ser at vi nok trenger mer tid enn til TIFF i januar. Jeg ser for meg mot slutten av vinteren eller tidlig vår. Det er masse arbeid som gjenstår selv om vi er ferdig med innspillingen, sier Eriksen, som heller sikter mot barnefilmfestivalen Verdens Beste, som han selv var sjef for festivalen i 2015.

– Vi er nok bare halvveis i moroa så langt.

Kaos

«Tegnemester Tusj» handler om at man kan gjøre en tegning levende med en magisk pensel. Om man tegner en dinosaur kommer den ut av arket og blir like stor som en vanlig dinosaur.

– Det blir animerte karakterer som skaper kaos i den virkelige verdenen. Trond Peter Stamsø Munch kom på settet i går og har levendegjort tegnemesteren, hvor han nærmest har skapt en mytisk figur, sier manusforfatteren.