Her kan du danse med norgesmestere

Russian-Norwegian Dance Festival håper flere vil lære seg dans og knytte interkulturelle bånd.

NORGESMESTRE: Instruktørene Marcel Pogorzelski og Oxana Barysheva vant Norgesmesterskapet i Salsa i 2012.  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Denne uken går Russian-Norwegian Dance Festival av stabelen. Fengende rytmer og dansere fra flere land møtes i Tromsø i regi Tromsø Salsaklubb.

Les også: Åsne (21) er to ganger europamester i irsk dans

Norsk-russisk

Årets festival er den tredje i rekken og støttes med midler fra Barentssekretariatet. Sekretariatet deler ut midler til norsk-russiske samarbeidsprosjekter.

(Saken fortsetter under bildet)

BACHATA: Russiske instruktører på Tromsø-besøk leder en time i den latinamerikanske dansen Bachata. SALSAKLUBBEN: Nina Andersen (til venstre) og Jelena Larsen har vært med i Tromsø Salsaklubb siden 2013 og 2011. De er tydelig på at de ikke er noen danseskole, men et idrettslag underlagt Norges Idrettsforbund. 

 

– Vi utveksler kultur og dans med vårt naboland Russland. I vår var våre instruktører i Arkhangelsk og Murmansk og nå har vi fem russiske instruktører på besøk her i Tromsø, forteller Jelena Larsen.

Sosialt miljø

Hun forteller at de har et stort fokus på å ha et godt sosialt miljø.

(Saken fortsetter under bildet)

KOMMER TILBAKE: Jelena Larsen i Tromsø Salsaklubb (til høyre) sier at de ofte ser at folk kommer tilbake. Det tror hun skyldes det gode sosiale miljøet og det mangfoldige kulturmiljøet. 

 

– Vi i Tromsø Salsaklubb er som en stor familie. Vår målgruppe er voksne folk, både studenter, eldre, kvinner og menn. Alle som er interessert i dans og latinamerikansk kultur er velkommen. Vi har veldig mange internasjonale studenter innom som bruker oss for å knytte nye vennskapsbånd.

Les også: Ola (24) er med i en av verdens største forestillinger (iTromsø Pluss)

Mange dansestiler

Under årets festival kan man lære blant annet salsa, bachata, zouk og den afrikanske dansen kizomba.

– Man kan komme hvis man er nybegynner eller litt mer erfaren. Vi har flere åpne kurs uten forhåndspåmelding. Vi ser ofte at folk som kommer innom oss blir igjen i miljøet, sier Larsen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Tirsdag kveld var det åpne kurs for de latinamerikanske dansene salsa og bachata. Instruktørene for salsakurset, ekteparet Marcel Pogorzelski og Oxana Barysheva, vant norgesmesterskapet i salsa i 2012.

– Det er lav terskel for å være med, men høyt nivå på instruktørene. Under festivalen legger vi også mye vekt på å ha en god kulturutveksling i vårt norsk-russiske samarbeid.

Les også: Dette må du få med deg under Kulturnatta

Vil lære mer

To russiske instruktører på Tromsø-besøk holdt en Bachata-time.

Der deltok blant annet Gernot Hlauschek (37) fra Østerrike, som har bodd i Tromsø i åtte år.

(Saken fortsetter under bildet)

BACHATA: Gernot Hlauschek (37) er på vei inn for å lære seg bachata av de to russiske instruktørene. 

 

– Jeg har vært med i salsaklubben i noen år. Nå håper jeg på å lære meg litt mer teknikk, forteller Hlauschek, som også danser salsa, kizomba og tango.