Joddski og Tommy Tee med ny video. – Folk vil ha mer enn bare ei låt

Joddski og Tommy Tees samarbeidsalbum «NRS» er rett rundt hjørnet. Nå slipper de musikkvideo med høy fisheye og Adidas-faktor
kultur

– «Æ E Old School» handler vel om selvinnsikt. Det er den første singelen fra den nye plata vi har sluppet, og det er ei programerklæring. Til videoen tenkte vi det hadde vært artig å samle en del folk som er «old school» og som drev med hiphop før det ble en industri.

SE VIDEOEN HER

Joddski har med seg både kjente og mindre kjente fjes i den nye musikkvideoen.

– På videoen har vi med Olle Abstract, som var en av de første rapperne i Norge, før han ble House DJ. Da han gikk under navnet MC BIG, og lagde musikk sammen med Tommy T. Vi har også med MC K, som i 1990 var den første norske kvinnen som ga ut ei rapplate.

Seks generasjoner

Joddski, eller Jørgen Nordeng som han egentlig heter, forteller de har dratt «old school»tematikken helt ut i videoen.

– Det har alltid ikke vært kult å være blant de eldre som driver med hiphop, det har jo vært forbundet med fjortiser. Men hvis det er noen som kan si «Æ e old school» uten at det er kleint så må det være Tommy og meg. Og vi er stolt av det. Samtidig så skjønner vi hvem vi er, og skal ikke late som vi er 18 år lenger. Det har faen meg kommet seks generasjoner med rappere siden vi begynte. Og det er greit, for vi gjør vår ting.

– Vi er ikke gammeldags selv om vi er old school. Hvis du hører på plata som kommer ut 4. november, så er det langt fra ei retro plate. Vi liker begge moderne hiphop, og er ikke blant de folkene som maser om at alt var bedre før, og at det kun er greiene fra 90-tallet som er ordentlig hip-hop. Det er helt feil.

LES OGSÅ: Joddski tar igjen for tapt tid

Tromsøregissøren

Videoen er regissert at Tromsø-regissøren Carl Christian Lein Størmer, som også står bak de to novellefilmene med Joddski «Den vanskelige tida» og «Den vanskelige reisen».

– CC er et slags geni. Han jobber på stedet uten manus, og så blir det dritbra. Vi har samarbeidet mye det siste året, og han har laget nesten alt av video jeg har vært med i.

– Vi har fått masse rare reaksjoner på filmene. Noen synes jeg kødder for mye, mens andre har sagt de vil gi juling til alle folkene som er så frekk med meg. Filmene har nesten fått mer reaksjoner enn musikken. Og sånn er det jo blitt. Folk vil ha mer enn bare ei låt.

LES OGSÅ: Tilbake etter den dårligste konserten siden gjenforeningen

Samleboks på vinyl

I tillegg til ny plate slipper han nå en samleboks med alle Joddski-utgivelsene.

– Vi driver å crowfunder en vinylboks på newjelly.com som inneholder alle Joddski-skivene. Jeg har ikke gitt ut noen av Joddski-skivene på vinyl, så jeg føler at det er på tide. Det er begrenset opplag, så når de er solgt, så er det ikke mulig å skaffe seg noen.