Sjekk hvem som skal synge med de svenske rockeheltene

Tromsø kulturskole sitt kor får være med på Bob Hunds konsert i Tromsø fredag kveld.

Kor: Åtte av Kulturskolens kor stiller i kveld på Drivs største scene sammen med Bob Hund.Foto: Kulturskolen 

Maskert: Thomas Öberg stiller alltid maskert. Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

Kulturskolens barnekor får kore til Bob Hunds konsert på Driv fredag kveld.

– Koret ble veldig gira når jeg fortalte at det var en mulighet for at de kunne få jobben, sier Sigrun Sekkelsten Daljord, som er dirigent for koret.

LES OGSÅ: Bob Hund søker lokalt pikekor

Mulig med seks låter

Bob Hund er en av Sveriges grand old indierockeband, og har holdt på siden starten av 90-tallet. Barnekoret i Tromsø, som er i alderen 12-19, har fått seks låter som de har øvd inn. Hvilke låter som blir brukt vet de derimot ikke.

– Det er forholdsvis enkle låter hvor de skal bidra på refrengene. Det var verken mye tekst eller melodi å lære seg, sier Daljord, som forteller at Kulturskolen stiller med åtte korister under kveldens konsert.

LES OGSÅ: Vil tilbake for å spille på Verdensteatret

Tilbake i Tromsø

Bob Hund spilte sist konsert i Tromsø for halvannen måned siden under Rakettnatt. Det var også sist gang svenskene holdt konsert.

Vokalist, Thomas Öberg, er kjent for å ha en ansiktsmaske hver gang han er på en scene, men kordirigenten er usikker på hva ungdommene må bidra med på kostymefronten.

– Jeg har spurt om det, men vi har ikke fått noe svar. Det får bli en overraskelse. Kanskje de har med seg en maske til alle i koret?

Daljord forteller at ungdommene nok er litt for unge til å ha fått med seg Bob Hunds storhetsperiode, men tror likevel at noen har blitt musikalsk inspirert.

– De har spennende tekster som ikke er lett å forstå for verken nordmenn eller svensker.

LES OGSÅ: Anmeldelse fra Bob Hund konserten på Rakettnatt