Kulturnatta

Samlet folk i finværet

Etter de foreløpige tilbakemeldingene har arrangørene bak Kulturnatta god grunn til å være fornøyde – spesielt med været.

SAMLET BYEN: Til tross for at Kulturnatta i sin natur er individualistisk, samles likevel byen for å feire kulturen. Her synger koret Samstemt på Galleri Krane. 

VEL BLÅST: Prosjektleder Sandra Aminda Indahl (til venstre) sammen med noen av Kulturnattas arrangører da programmet ble offentliggjort. Foto: Helge Skog 

kultur

Selv om det foreløpig ikke foreligger noen offisielle tall fra Kulturnattas arrangører, sitter prosjektleder Sandra Aminda Indahl igjen med inntrykket av et vellykket arrangement.

– Vi drar jo rundt og snakker med folk under selve natta. Vårt inntrykk er at arrangørene er veldig fornøyde. Tilbakemeldingene vi har fått hittil har i hvert fall vært positive fra både arrangører og publikum, sier Indahl til iTromsø.

Les også: Intim musikalsk ølkultur

Økt samhold

Blant Indahls personlige høydepunkter fra fredagens arrangement var faktisk været.

– Vi var heldige med været, noe som gjorde at man kunne se folk i bevegelse fra arrangement til arrangement og prøve ut de forskjellige kulturtilbudene. Jeg tror det også var med på å øke samholdet. Selv om man er på vei til forskjellige arrangement, ser man at folk rundt deg også går rundt med kulturnattprogrammet. Det fører til at det blir en helt annen opplevelse.

Les også: Tromsø-band plukket ut til prestisjefestival

Busstilbudet

Ifølge Indahl opplevde de noe lignende på Kulturnattbussen som også ble en sosial arena for det litt mer eventyrlystne publikummet som oppsøkte tilstelninger utenfor sentrum.

– Selv om alle er på vei til sine egne arrangement, er det artig å høre hva andre har opplevd og kan anbefale. Det gjør det hele til en trivelig busstur. I tillegg så vi at busstilbudet ble veldig godt brukt i år, så dette er et tilbud vi er veldig takknemlige for å kunne tilby. Ikke bare er det flott for arrangører som ligger utenfor sentrum, men det gjør noe med hele arrangementet.

Les også: Her kan du danse med norgesmestere

Mye folk og god stemning

– Fikk du med deg noen kulturelle opplevelser selv?

– Det var hektisk helt fram til klokka 22, men da fikk jeg nyte et helt arrangement. Det var konserten på Hålogaland Teater med musikken fra «Det fineste i livet». Det var kjempeflott! Barnearrangementet på Bed & Books var også et annet fint arrangement. Der var det mye folk og god stemning, sier Indahl.

Offisielle tall foreligger sannsynligvis ikke før mot slutten av uka.