Pokémon Go gjør Halloween-stunt

Sjekk hva de lokker brukerne sine med...

  Foto: Skjermdump

kultur

I forbindelse med høytiden Halloween har suksesspillet Pokémon Go bestemt seg for en ekstra belønning til sine spillere.

På egen hjemmeside skriver de at brukerne mellom 26. oktober og 1. november vil ha mulighet til å tjene opp dobbelt med "candy" hver gang de  fanger en Pokémon, klekker egg eller overfører Pokémons i spillet.

Såkalte "candy" kan igjen brukes til å utvikle Pokémons.

Populært

Pokémon Go tok verden med storm da det ble sluppet i juli i år, og også i Tromsø har spillet hatt en stor følgerskare. Over 2350 personer er med i Facebook-gruppa "Pokémon Go Tromsø", og Kirkeparken har vært et yndet samlingssted for spillerne.

Etter den store hypen i sommer har derimot spillermassen minket. I midten av juli hadde spillet om lag 45 millioner daglige brukere, mens tallet lå på rett over 30 millioner i midten av august. Det skrev E24.

- Misunnelige

Spillekspert og daglig leder i spillutviklingsfirmaet Krillbite, Jon Cato Lorentzen, sier derimot i en artikkel i Aftenposten at han ikke tror Halloween-stuntet handler om synkende brukertall.

- Dette er en naturlig utvikling for et spill som har et begrenset antall strenger å spille på, og det er ikke en spillutvikler i verden som ikke er misunnelige på Niantic som til tross for kanskje færre brukere har flere brukere enn 95 prosent av verdens spill, sier han til Aftenposten.

Skummelt

Pokémon Go advarer også spillerne sine om at det er større sjanse for å møte på skumle Pokémoner i Halloween-tider enn ellers.

Spillet har blant annet flere typer spøkelses-pokémons - Gastly, Haunter og Gengar.