Tromsøpalmen 2016

«Et fortryllende show»

Tromsøpalmen og Grønnåsen skole lover et fortryllende show i årets revy. Og det er tidvis magisk underholdning som leveres fra scenen.

ÅRETS REVY: Tromsøpalmen 2016 leverer gjennomført og gøyal underholdning i revyen «Et fortryllende show» på Grønnåsen skole.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromso

kultur

Revyen åpnes med et solid sangnummer som treffer akkurat der det skal foran et forventningsfullt publikum. Heretter tar det ikke lange tiden før latteren sitter løst i gymsalen på Grønnåsen skole.

SE OGSÅ: Bildeserie fra Tromsøpalmen (for abonnenter)

Tequila i kirken

Elevene følger opp med sketsjen «en moderne kirke», hvor det uttrykkes et behov for flere kirkegjengere utenom pensjonister over 60 eller dem som kun er ute etter altervinen. Forslag om gospelkor, tequila i stedet for vin og en bønn om å ikke være så gammeldags, slås hardt ned av den svært konservative karakteren «Olav» – i virkeligheten kjent som biskop i Nord-Hålogaland bispedømme – og det hele avsluttes med en rap som fenger.

Her er det mye som sitter som det skal, og det er også gjennomgående for hele revyen – med dagsaktuelle tema som tromsøværingene gjennom året og høsten har latt seg engasjere av.

Tryllekunstner

Publikum serveres sketsjer om TUIL som jubler over opprykket til førstedivisjon, bare for å få et stikk fra «Gutan» om at TIL «fremdeles ligger ett nivå over» lillebror i Tromsdalen.

Som en rød tråd gjennom forestillingen får publikum møte en tryllekunstner – som vi snart skjønner at ikke kan trylle – og hans hjelper «Gunnar» – en mannlig assistent med de flotteste paljettkjoler. Duoens solide skuespill får umiddelbart fram latteren i publikum hver gang de inntar scenen.

Kondomer i kassa

Videre får utfordringen om hvor pinlig det kan være å kjøpe kondomer i kassa, etter hvert som køen bak deg blir stadig lengre, publikum til å le høyt (og kanskje kjenne seg igjen?).

Postens stadige mas om digital postkasse er en annen problemstilling som revyen vier en sketsj til. Her sitter det musikalske innslaget godt, og undertegnede kan med lettelse registrere at det er flere som har latt Digipost gå i glemmeboka.

Høydepunkt

Et av høydepunktene er stykket kalt «ut på tur, aldri sur» som i bunn omhandler den evige debatten om tog i Nord-Norge. Den starter imidlertid med å illustrere alle mulige forstyrrelser man som flypassasjer må lide seg gjennom. Da snakker vi skrikende barn, fulle medpassasjerer, sidemannen som skrever over deg på vei til toalettet og flyvertinner som så gjerne vil selge deg noe å spise eller drikke.

Publikum gjøres deretter oppmerksomme på at fly faktisk er den eneste vettuge måten å komme seg fra Nord-Norge på i dag, og blir bedt om å være så snill å hjelpe nordlendingene. Oppfordringen om å «ta med deg en liten togskinne-bit på vei til Nord-Norge – sammen skal vi bygge Nord-Norge-banen!» sitter som en herlig punchline med påfølgende latter og applaus fra publikum.

Russen 2017

Et annet høydepunkt er det musikalske innslaget «RUSS2017» hvor tre gutter på mesterlig vis demonstrerer hvordan man skal oppføre seg (les: fest med måte, ikke gjør noen gravid, unngå vold og sett pengene dine på BSU) mens de mellom slagene tørrjokker til den store gullmedalje på dansegulvet. Vi bare elsker russen, eller hva?

God underholdning

Videre blir tema som Statoils nye navn, Circle K, fraværsgrensen i grunnskolen, klovnene som nå er synonyme med frykt og nordmenns tidvis krampaktige feiring av halloween, tatt på kornet av gjengen bak Tromsøpalmen.

Godt skuespill, flere fengende sangnummer og et solid band bak scenen gjør det hele til en gjennomført revy. Det er bra tempo og driv i forestillingen, og sceneskiftene er effektive. Publikum virker å storkose seg.

Selv om humoren tidvis er av det enkle slaget, og alle poenger ikke sitter like godt, faller det hele likevel i smak hos oss i salen. Hvis det er noe man skal sette fingeren på er det den lange pausen mellom aktene, etterfulgt av langdryge takketaler og presentasjoner av alle som har bidratt til revyen. Foruten dette kan de 21 innslagene sies å være veldig god underholdning denne kvelden.