Startet bandskole for jenter – i kveld debutere de for fullsatt sal

Foran et stappfullt Tvibit viste rundt 60 av Tromsø Musikkskoles elever seg fram.

AC/DC: Golden Records med Kayla Marie Bergan på vokal, Linnea Botten Nyan på gitar, Ragna Årolilja Elgjo på piano, Anita Beatrice Meyer Andersen på bass og Vilde Sirann Hansen på trommer spilte «Highway to Hell». 

kultur

Mandag kveld var det duket for Tromsø Musikkskoles tradisjonelle huskonsert i konsertsalen på Tvibit. Musikkskolen har hatt enorm elevvekst de siste årene, og har flyttet øvingslokaler til Tvibit og utvidet tilbudet. På scenen fikk vi presentert pianist solister, vokalgrupper, gitargrupper og flere band satt sammen av Musikkskolen.

– Det var kun en tredjedel av elevene våre på scenen i kveld, for vi er rundt 140 totalt. Det er også en venteliste på flere av kursene våre, så vi håper å få inn noen flere etter jul. Vi fokuserer mye på opplæring en til en og i smågrupper og har i dag 14 lærere tilknyttet som tilbyr et vidt spekter av kurs, forteller daglig leder Camilla Frantsen.

LES OGSÅ: Vil ha flere jenter på bass og trommer

Debuterte

Et av tilbudene hvor det ikke er venteliste, er det nyoppstarta tilbudet Fuzz – bandskole for jenter. Mandag debuterte både bandet Pride og Golden Records er kun å ha spilt sammen i 10 uker, samt en duo med Sofia Kvitberg Albretsen og Mareike Hinz. De håper flere jenter blir med etter jul. Pride spilte Bendik-låta «Kriger» mens Golden Records gikk for AC/DC-klassikeren «Highway to Hell».

DUO: Vokalist Sofia Kvitberg Albretsen og og gitarist Mareike Hinz sang jula inn med «Nordnorsk Julesalme», men har plass til flere jenter i gruppa slik at de også kan utvide duoen til å bli et band. 

- Det var utrolig gøy å stå på scenen. Vi har allerede fått en til spillejobb på en kunstutstilling, forteller bassist Sunniva Storvand i Pride. Hun spiller egentlig gitar, men etter en «instrumentkarusell» på kurset, endte hun opp på bass.

LES OGSÅ: Starter bandskole for jenter

– Dritstolt

SYK VOKALIST: Pride spilte med Lisa Skoglund som superreserve etter at vokalist Ida Luther ble syk. Her med Vilde Hveding på gitar, Anna Reedtz på piano, Sunnvia Storvand på bass og Rikke Pedersen på trommer. 

Fuzz-jentene øver hver mandag, men begge bandene jobber med å finne alternative øvingslokaler slik at de kan øve enda mer.

– Vi prøver å få til et øvingslokale hjemme hos meg. Foreldrene min sier det er greit, sier gitarist Vilde Hveding.

Jentenes lærere Lisa Skoglund og Ida Karoline Nordgård var mildt sagt stolte etter debuten:

– Det har vært et helt fantastisk halvår og vi er dritstolt! Vi glede oss til neste semester og flere store øyeblikk med de kuleste jentene vi vet om.