«Legg ned Krokenrevyen»

Legg ned revyen. Det er ikke vits for Kroken ungdomsskole å lage mer revy i fremtiden. La dette være kroken på døra. De har klart det. De har perfeksjonert revykonseptet. Det kan ikke gjennomføres bedre. Alt etter Krokenrevyen 2017 blir en skuffelse.

BRILLIANT: Krokenrevyen er hysterisk morsom i følge vår anmelder.  Foto: Martin Lægland

kultur

Revyen leverer høydepunkt på høydepunkt på løpende bånd og samfunnssatiren sitter som støpt.

Vi får blant annet servert en spot-on parodi på Per-Willy Amdunsen. Han raljerer med ”Mao-avisa” Nordlys. Ikke bare er vitsene og poengene gode, men aktøren ligner til og med på Amundsen.

Ordfører Kristin Røymo får også gjennomgå for kommunens forslag om å legge ned Kroken bibliotek, og hvordan hun så ”berget” biblioteket under fakkeltogdemonstrasjonen.

Justisminister Per-Willy Amundsen får gjennomgå i sin Nordlys-boikott under revyen. Her er Krokens egen Per-Willy avbildet. Likheten er skremmende.  Foto: Martin Lægland

Per Sandberg får likevel hardest skyts. Han uttalte i fjor at han ønsket å bli diplomat, og Kroken-Sandberg synger fra scenen ”Æ skal bli diplomat, å fronte Norges sak i utlandet blir barnemat”. Teksten fortsetter om hvordan han skal gi juling til alle og enhver som står i hans vei. De sikter til at Sandberg tidligere har blitt voldsdømt, og ikke akkurat har et kjempediplomatisk rykte.

Musikknummeret om elevopprør til DumDum Boys’ ”Splitter pine” er også råkult. Jeg kunne dratt fram høydepunkt til jeg hadde fylt hver side i avisa.

Det er kvalitet i hvert ledd. Kraftfulle og gjennomarbeidede tekster med et frekt skråblikk på samfunnet, krydret med ordspill, subtil og fullstendig usubtil humor.

Nesten hvert eneste stykke er koblet opp mot noe aktuelt i samfunnet eller nyhetsbildet. Enten politikk, priskrig mellom dagligvarekjeder eller rasisme hos en frisør. Jeg er hellig overbevist om at gjengen bak Krokenrevyen må være mer oppdatert på samfunnsspørsmål og nyheter enn halvparten av statsvitenskapsstudentene på UiT eller politikerne i Tromsø kommunestyre.

HOMOHETS: Ingen tema er for ømt for Krokenrevyen.  Foto: Martin Lægland

Tekstforfatterne gir frydefullt faen. Bannskapen sitter løst, og det er ikke et eneste tabu som ikke blir harselert med.

Aktørene er selvsikre og sjarmerende, ikke at det er rart med så godt stoff. Likevel er det imponerende å tenke på at de kun går på ungdomsskolen. Krokenrevyen beviser at humor, kreativitet, og scenetekke ikke har noe med alder å gjøre.

I iTromsø gir vi ikke karakterer til ungdomsskolerevyer. Likevel kan jeg røpe at om vi hadde gjort det, så ville antall prikker på terningen rimt på kjeks.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur