13 ting å ta seg til i helga

Lyst til å finne på noe i helga? Her er noen forslag.

VINTERLYD: I helga kommer den populære artisten Isac Elliot tilbake til Tromsø for å nok en gang opptre på Vinterlyd. Foto: Daniel Lilleeng 

kultur

I helga kan virkelig den musikkglade boltre seg i et bredt utvalg av konserter – det burde være noe for enhver smak.

På fredag spiller Odd Nordstoga solokonsert på Driv, der han blant annet kommer til å presentere noen nye låter fra albumet «Aleine heime» som kommer ut i november.

Samme kveld spiller Harstad-bandet Dunderhonning konsert på Bastard Bar i regi av musikkfellesskapet The Beat Happening, og Lofoten-bandet Moonshiners spiller blues på Prelaten. I tillegg stiller vokalisten fra Dunderhonning, Ståle Fossheim, til lunsjkonsert på Tvibit klokken 14.30 fredag.

Vinterlyd

Lørdag arrangeres P4 og Kreftforeningens store gratiskonsert Vinterlyd på Stortorget. Konserten begynner klokken 14.00 og varer til 17.00, og her skal artistene Kurt Nilsen, Jesper Jenset, ATLE, Sandra Lyng, Tungevaag og Raaban og Isac Elliot opptre. Konserten arrangeres i sammenheng med innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft, og det vil nok bli mulighet til å bidra med noen kroner på bøssene underveis i showet.

På lørdagskvelden preges Drivs Isbjørn-scene av nordnorsk svartmetall. Da spiller nemlig bandene Iskald, Skaur og Utbyrd mørk og hard musikk.

Dette står i sterk kontrast til det som vil foregå på Drivs største scene samme kveld. Der skal nemlig artisten Tix spille. Han har de siste årene blant annet gjort seg kjent for russelåtene sine, og har gitt ut albumet «Dømt og berømt».

Klassisk musikk

Søndag skal den irske og kvenske kulturen hylles med konsert på Skarven. Da spiller irske Gatehouse, nordsvenske Jord og Trine Strand.

I tillegg blir det søndag fløytekonsert med «Ishavsfløytistene» på Tromsø Museum klokken 14.00. De skal spille musikk av Vivaldi, Mozart og Gluck.

I Tromsdalen kirke arrangeres det søndag kveld Vårkonsert med Tromsø byorkester.

Film og fest

Dersom man ikke skulle være så interessert i musikk, finnes det også andre ting å ta seg til i helga.

Fredag har filmen «Ishavsblod», som fikk publikumsprisen under TIFF, premiere på Verdensteatret og lørdag er det førpremière på filmen «Oskars Amerika». Da blir det familiedag på Markedsplassen med popkorn, filmklipp og runderidning for de små.

Lørdagsuniversitetet klokken 13.00 på Kulturhuset skal jussprofessor Lena Bendiksen holde foredraget «Kan vi beskytte barn mot vold og overgrep?».

På lørdagskvelden blir det fest på Radisson Blu. Da arrangeres det urban bygdefest – en kveld med variert musikk fra flere tidsepoker der gjestene kan danse med den stilen de har.

Gå inn på detskjeritromso.no for flere forslag til aktiviteter i helga!