Myriam fra Tromsø med populær krimdebut: – Den er ganske dyster

Myriam H. Bjerkli har i mange år skrevet noveller og ungdomsromaner. Med «Lille Linerle» tar hun forfatterskapet i en ny retning.

God mottakelse: Myriam H. Bjerklis krimdebut «Lille Linerle» har fått strålende mottakelse fra både kritikerne og folket. Foto: Finn B. Hansen 

kultur

Bjerkli er født og oppvokst i Tromsø, og hennes far bor ennå i byen. Hun ga ut sin første kriminalroman, «Lille Linerle», for tre uker siden. I dag er den kun slått av Jo Nesbøs «Tørst» på listen over populære bøker på bokelskere. Hun har fått terningkast 5 i Østlandsposten og 4 i Dagbladet, samt mye positive omtaler på en rekke litteraturblogger.

– Anmeldelsene har vært veldig gode, og jeg er litt rørt over hvor gode tilbakemeldingene har vært. Jeg planlegger aldri det jeg skal skrive på forhånd, så jeg skriver det som kommer til meg. Så da er det veldig godt når det jeg skriver treffer så bra, sier Bjerkli.

– Mørkt og dystert

Boken handler om «Mari», som bor sammen med moren. Moren har fått seg en ny kjæreste som Mari ikke liker, og hun drømmer om at faren hennes skal komme tilbake. En dag dukker det opp en mann som sier han er faren hennes, og hun blir med ham.

– Det var både spennende og vanskelig å skrive denne historien. Den er ganske mørk og dyster, og handlingen tar sted i Sandefjord, sier forfatteren selv.

Selger godt

Første opplag av boken forsvant på to uker, og et nytt opplag ankommer over helgen. Boken er utgitt av Liv Forlag og er tilgjengelig som både vanlig bok og i e-bokutgave. Den skal kunne bestilles inn av samtlige bokhandlere i Norge. Bjerkli selv er allerede i gang med sin neste krimbok.

– Det er veldig motiverende med så pass gode tilbakemeldinger, så jeg skriver på en ny krimbok nå som jeg håper er klar til utgivelse høsten 2018. Den ligger nok i det samme dystre landskapet som «Lille Linerle», men handler ikke om barn på samme måte, sier Bjerkli, og legger til:

– Jeg liker å utforske menneskets mørke side.

Kanskje Tromsø-tur til høsten

Etter påsken skal Bjerkli gjøre en del boksigneringer sørpå, men hun håper på en tur til Tromsø og Nord-Norge om ikke så lenge.

– Jeg håper jeg får til en tur nordover til sommeren eller tidlig i høst.