Åpner kunstutstilling på Svalbard

Førstkommende ondag åpner Nordnorsk kunstmuseum Digital Balke/Divine North i Kunsthall Svalbard.

Ut på tur: Nordnorsk Kunstmuseum bringer Peder Balkes kunst til Longyearbyen og Kunsthall Svalbard. Foto: Nordnorsk kunstmuseum 

kultur

I pressemeldingen fra Nordnorsk kunstmuseum skriver de følgende om den kommende utstillingen: «Digital Balke/Divine North er en digital utstilling av den romantiske maleren Peder Balkes nordnorske landskapsmotiver.

LES OGSÅ: Nordnorsk kunstmuseum: - Norsk kulturpolitikk har sviktet

Til presentasjonen er det laget et elektronisk lydverk, komponert av musikeren Gaute Barlindhaug. Med sitt lavmælte kontemplative uttrykk fungerer lydverket som et forsterkende element i opplevelsen av Balkes kunst og understreker kontrasten til romantikkens sans for det dramatiske og storslåtte.

LES OGSÅ: Rekordbesøk for samisk utstilling

Det som er spesielt med Digital Balke/Divine North, som vil være tilgjengelig i perioden 10. mai til 24. september, er at denne digitale fremvisningen utfordrer den tradisjonelle overbevisningen om at kunst skal vises i original form, selv om dagens teknologi muliggjør uendelige billedstrømmer og mangfoldiggjørelser, påpeker kunstmuseet i pressemeldingen.