Fire elever fra skolen deltok i forrige måned i den internasjonale festival-konkurransen «Stages of Growth» i Arkhangelsk, som ble arrangert for unge musikere som spiller blåse- og slagverksinstrumenter. Samtlige fra Tromsø stakk av med topplasseringer.

Fikk hederspris

Liv Maija Dominczak Gaino, Sol Benedikte Bendiksen og Solveig Irene Primberg Skogdal fikk førstepris i sin klasse for trio for to fløyter og fagott. Gaino fikk i tillegg førstepris i sin klasse for fløyte, mens Storm Tiller Steensrud fikk andrepris i sin klasse for trompet.

Skogdal fikk også hederspris for spesielt godt spill gjennom hele konkurransen.

PRISVINNERE: Liv Maija Dominczak Gaino (fra venstre), Sol Benedikte Bendiksen, Storm Tiller Steensrud og Solveig Irene Primberg Skogdal ble alle prisvinnere på den russiske festival-konkurransen «Stages of Growth»-

Samarbeidsprosjekt

De fire elevene er alle fordypningselever ved Kulturskolen, og hadde med seg lærer Irina Bochkareva.

– Konkurransen arrangeres i forbindelse med skolens vennskapsavtale med Arkhangelsk. I flere år har Barentssekretariatet støttet samarbeidsprosjektet «Ars Longa» som Kulturskolen og Music School nr. 1 of the Barents region i Arkhangelsk jobber sammen med, opplyser Tor Hjalmar Rubach, avdelingsleder for musikk ved skolen i ei pressemelding.

Utveksler erfaringer

I prosjektet utveksler de to skolene lærererfaringer, samt underviser på tvers av grensene. I fjor ble NOSO-musiker og fiolinist Snorre Holmgren sendt til Arkhangelsk for å forelese for lærerne der om norske metoder for instrumentalundervisning og IT-løsninger for strykere. I tillegg hadde han et orkesterprosjekt og mesterklasse i fiolin.

I år var det Irina Bochkareva som hadde mesterklasser for fløytister i regionen. Hun foreleste også for fløytelærere og musikkolleger om den franske fløytisten Marcel Moyse, dysleksi og musikk – og om skolen i Tromsø.