Får 100.000 i støtte til danseforestilling om krigshistorie

Festspillene i Nord-Norge deler ut turnétilskudd til den nye danseforestillingen til Simone Grøtte.

Simone Grøtte   Foto: Privat

kultur

Grøtte er opprinnelig fra Lakselv, men holder til i Tromsø og har preget byens dansemiljø i en årrekke.

Den nye forestillingen hennes «Glemt» får nå 100.000 i turnéstøtte fra Festspillene, hvor det er urpremière av forestillingen under åpningsdagen av årets festspill.

Krigshistorien fra Nord-Norge

Med lydopptak fra sin egen bestefars krigsmemoarer tar forestillingen for seg Nord-Norges krigshistorie. Med det som utgangspunkt håper hun at flere publikum skal lokkes til dansescenen.

Selv skal hun ikke danse, men har med seg Geir Hytten, Dag Rune Sjøli, Åsne Storli, Hanne Svenning og Karianne Andreassen. I tillegg bidrar Mari Lotherington med scenografi, ektemann Herman Rundberg som komponist og lyddesigner og Tor Ditlevsen med lysdesign for å nevne noen.

NOSO med på laget

Premièren  er som sagt 24. juni i Lillesalen på Harstad Kulturhus. Tidligere til iTromsø har Grøtte beskrevet forestillingen på følgende vis:

– Det blir mange referansepunkter med blant annet tvangsevakueringen og andre viktige hendelser under krigen. Det er rett og slett skildringen av det lille mennesket i det store bildet og rette fokus mot vår del av denne historien, sier Grøtte

«Glemt» planlegger turné i de tre nordligste fylkene, har et budsjett på rundt 2 millioner kroner og Grøtte har arbeidet med forestillingen i rundt fem år.