Burgertesten, kandidat 2

«På tallerkenen foran oss ruver den vakreste burgeren vi har sett»

Fredag kveld er vi de eneste i restauranten Kitchen & Table på The Edge. Foran oss er en vakker skapning.
kultur

KITCHEN & TABLE

Burger: Kimchi-burger
Kjøtt: Storfekjøtt.
Potet: Pommes frites staver. Laget av frityrstekt potetmos.
Brød: Brioche-brød.
Måltidet inneholdt: 1 burger med pommes frites.
Pris: 255,-
Utvalg: Kitchen & Table serverer kun én type hamburger.

Anmeldte kandidater til «Tromsøs beste»:

Kandidat 1: Blårock Café
Kandidat 2: Kitchen & Table

Vakker

Hotellrestaurantens burger er den dyreste i testen, med en prislapp på 255,- per burger. Du kunne hatt en hamburger i hver hånd på enkelte andre spisesteder i byen, til samme pris, men på tallerkenen foran oss ruver den vakreste burgeren vi har sett.

Burgeren på The Edge er lekkert presentert på trefjøl med et lite bur med fries på siden. Vi får også en monstrøs kniv til å skjære i burgeren, eller for drive krigføring i jungelen Rambo-style. Det er tydelig at restauranten legger opp til en visuell opplevelse.

Nå inngår estetikken sjelden som et avgjørende kriterium i vurdering av burgere. Kitchen & Table leverer en burger med stake gjennom midten for å holde sammen burgerdelene. På toppen er det knytt en stekt pastinakksløyfe. Mest for estetikken, innrømmer servitøren når vi spør. Presentasjonen er denne burgerens sterkeste kort. Det er en vakker skapning vi skal angripe med jungelkniven. Det er den vakreste burgeren vi noen gang har sett.

Tørt, men friskt

Kjøttet i burgeren er tykt og grovt, med glitrende mulighet til å inneholde en rekke nydelige smaker, men det kjennes som om smakene har fordampet fra et kjøtt som nok må beskrives som en anelse tørt.

Dette kompenseres heldigvis med en syrlig koreanskinspirert grønnsaksblanding – kimchi – i basen av burgeren.

Blandingen gir burgeren et særpreg, og er et friskt innslag.

Romantisk

Friesene er ikke særlig minneverdige, foruten at de er lekkert presentert, som alt annet på trefjøla. Ketchupen er av den generiske typen, noe som egentlig er helt greit. Det «forskes» altfor mye på å lage outrerte varianter av ketchup på restaurantkjøkken rundt om.

Burgeren på Kitchen & Table er mye show. Det er kanskje det man betaler såpass mye for.

Hotellrestaurantens kreasjon må nesten karakteriseres som en romantisk burger. Prisen innbyr neppe til å invitere hele storfamilien med på bespisning. Den passer nok best for dem den er designet for – hotellgjester og forretningsfolk.

Om testen:

  • Redaksjonens mest sultne journalister har testet hamburgere. Anmelderne har tatt for seg rene burgerrestauranter og i enkelte tilfeller spisesteder som kun har én burger på menyen, men som vår duo har blitt anbefalt å teste ut.
  • Vi har testet 10 restauranter. Kitchen & Table er kandidat 2 til «Tromsøs beste burger 2017».
  • Anmelderne spiste samme type hamburger.
  • For å snevre inn utvalget har vi testet én hamburger fra hvert spisested i testen.