Til Bukta for første gang med eksklusive plakater i bagasjen

Loco Mosquito fra Telemark kommer nordover med silketrykkplakater til publikum på Buktafestivalen.

SILKETRYKK: Marianne Saus, i Buktafestivalen, viser fram Kanon-plakaten til Los Mosquitos.  Foto: Håkon Steinmo

kultur

Musikkinteresserte vet at silketrykkplakater av sine favorittband er gull verdt. I alle fall om du ønsker å dekorere veggen med litt musikkunst.

Dette var også målet til Kenneth Apeland og Martin Hvassing i Telemark, som har startet et selskap som selger silketrykkplakater. Nå kommer de til Buktafestivalen.

Psychonaut

– Festivalen var den med best booking i år, med god margin. Lørdagen inneholder en god del av mine favorittband, sier Apeland til iTromsø på telefon.

Han forteller at det er Motorpsycho som er favorittbandet, og dermed er han naturlig nok mest fornøyd med akkurat den plakaten.

– Jeg meldte med Bent Sæther (bassist i Motorpsycho red.anm.) og der fikk jeg tommelen opp med en gang. De trengte ikke godkjenne den en gang. Og sånn er det som regel med band når man tar kontakt direkte. Det er verre om man skal gjennom management og sånt. Da er de mer strenge og skal godkjenne alt.

  Foto: Haakon Steinmo

Eksklusivt

På flyet nordover har de to kollegaene bare med seg et knippe av hver plakat. Målet for Apeland og Hvassing er å gå i null på deres første tur til Tromsø, og de to har store forventninger til årets Buktafestival.

– Det er den eneste ferien jeg har. Jeg har hørt at det er temmelig lyst der, og at det er mye mygg. Jeg har hørt utrolig mye om festivalen, og jeg skal passe på å få med meg masse god musikk. Særlig de lokale bandene i Lüt, Jabba og Sunshine Reverberation. Det er utrolig spennende band.

Signerer plakatene

Samtidig understreker han at dette bare er en hobby, og absolutt ikke noe han tror han kan leve av.

– Da måtte vi tatt oppdrag til ting vi kanskje ikke vil ha. Om Kygo hadde ringt og spurt om vi kunne gjøre noe for han, hadde det kanskje blitt litt halvhjertet, sier Apeland.