– Vi er faktisk ikke helt sikker på hva olsok er, men feire den må vi jo!

Gamlebyen Gentlemen Orkester inviterer til lavterskelfeiring av olsok på lørdag.

GITARIST: Tore Bruvoll spiller også i Hekla Stålstrenga. Han beskriver Gamlebyen Gentlemen Orkester som et overskuddsprosjekt.  Foto: Dag Sørli

kultur

Den musikalske troikaen Gamlebyen Gentlemen Orkester (GGO) har blitt et fast innslag i Bårstua på Skansen i sommer. Orkestersjef Tore Bruvoll forteller at bandet ble startet etter at han og bassist Morten Steene ønsket å spille mer sammen.

– Tanken var at vi skulle ha et fast band og spille på en fast plass på en fast dag. Det blir jo nesten som en fast jobb, sier Bruvoll og ler.

Lekestue

Alle bandmedlemmene er aktiv med andre musikalske sammensetninger, som Hekla Stålstrenga og Oh. Bruvoll beskriver dette orkesteret som et overskuddsprosjekt.

– Vi ville lage et lavterskeltilbud der alt er lov. Vi har ingen begrensninger for hva vi kan spille, så det blir alt fra låter vi liker selv til egenkomponert musikk. Poenget er at det skal være enn sosial setting hvor folk ikke blir «fanget» i et konsertlokale i en og en halv time.

Sjangermessig er GGO svært vanskelig å plassere, ifølge frontmannen.

– Det er helt umulig å beskrive. Formatet er verken jam, trubadur eller konsert, men heller en mellomting av alle de. Det blir som en slags lekestue.

For å understreke poenget trekker Bruvoll fram den musikalske spennvidden:

– Det går i alt fra norske cowboylåter fra 60-tallet til Janet Jackson. Forrige gang var det Bukta-spesial, så da måtte vi jo spille taffeljazz-versjoner av Alice Cooper-låter, forteller gitaristen.

GENTLEMEN: Tore Bruvoll, Morten Steene og Ole-Morten Indigo Lekang utgjør Gamlebyen Gentlemen Orkester. I tillegg vil felespiller Hallvard Bruvoll være gjesteartist når bandet skal markere olsok på lørdag. 

Voksende publikum

Bruvoll forteller at bandformatet er inspirert av Voksne Herrers Orkester, som i en årrekke har spilt faste konserter på Losjen Bar i Bergen. Da de tok kontakt med daglig leder Reidar Svare på Bårstua, hyret han like gjerne ti konserter med bandet utover sommeren og høsten.

– Antall publikummere har vokst jevnt siden starten, og nå begynner vi å snakke fulle hus, sier Bruvoll.

Han forteller også at det begynner å dukke opp flere gjengangere på konsertene.

– Vi har rom for å være spontan, så det skjer ofte uplanlagte ting på konsertene. Bortsett fra noen låter som går igjen, prøver bandet også å ha nytt låtmateriale til hver konsert, så de vil kanskje ikke gå glipp av noe, sier han.

For å markere olsok har bandet denne gangen øvd inn en del folkemusikk.

– Vi er faktisk ikke helt sikker på hva olsok er, men feire den må vi jo, sier Bruvoll humoristisk.

Og hvordan man feirer olsok vil altså vise seg på lørdag.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur