Monkeyrevyen

Harselas på Mars

Verken astronauter, journalister eller Sylvi Listhaug slipper unna på årets Monkeyrevy.

ASTRONAUTER: En ferd til Mars er hovedtema på årets Monkeyrevy.  Foto: Haakon Steinmo

Monkeyrevyen 2017: På tur til Mars
Hovedinstruktører: Regine Bjørnstad, Anna Schrader og Jenny Hansen. Medvirkende: Frida Sørbøe, Hedda Katea Klaudiusen, Marthe Liljegren Seljevold, Henrik Deinboll, Brynjar Heiberg, Ronja Mossli-Berglund, Trygve Bartnes Wikmark, Nora Liljegren Seljevold, Eivind Karlsen Eines, Lars Scrader, Sara Charlotte Roland Persson og Sirild Schwenke
kultur

Monkeyrevyen er inne i sitt 13. år, og denne gangen har elevene ved Kvaløysletta skole valgt en reise til Mars som sitt gjennomgående tema. Gjennom 21 nummer fordelt på to akter ble det også tid til harselering med radikale grupper, manipulative journalister og ikke minst årets stortingsvalg. Og revyens tolv aktører viste et smittende engasjement som begeistret et premièreklart hjemmepublikum.

Marsferd

Det var særdeles god stemning i publikummet allerede ved revyens første nummer, som revytradisjonen tro ble kveldens tema presentert med et mannssterkt sangnummer og koreografert dans. Temaet fortsatte i den påfølgende sketsjen, hvor forskere fra «Monkey Space Center» med vekslende hell skal plukke ut sine kandidater til romferden.

INTEGRERING: Sketsjen med Sylvi Listhaug som norsklærer er blant revyens morsomste.  Foto: Haakon Steinmo

Valgmoro

Årets stortingsvalg var ikke uventet en naturlig målskive, og her ble det heller ikke spart på kruttet. Nummeret hvor statsministeren ikledd røde djevelhorn synger om hvor mye hun hater Nord-Norge var eksempelvis fornøyelig. Likevel ble monkeygjengens glitrende parodi av Sylvi Listhaug et av kveldens absolutte høydepunkter. Her tar integreringsministeren over norskundervisningen i et klasserom, og tilbyr blant annet elevene «leksehjelp der de bor, så de slipper å komme tilbake på skolen».

Morsomme karakterer

Flere stereotypiske karakterer ble også tatt på kornet, som den konfronterende feministen som tar alt i verste mening, eller skjørtejegeren som serverer slitne sjekkelinjer som «Tror du på kjærlighet ved første blikk, eller må jeg gå forbi deg igjen?» fungerer veldig bra. Det samme gjorde sekvensen med demonstrerende, radikale grupper, iakttatt i form av en naturdokumentar.

Byens journalister fikk også passet sitt påskrevet i sangen «Se opp», hvor våre planer om å ta over verden var på nippet til å bli avslørt.

UNIKT?: Årets festivalmote med gule regnfrakker gikk ikke under radaren til Monkeygjengen da årets sketsjer skulle skrives.  Foto: Haakon Steinmo

Kaffe? Te?

Selv om flere sanger, som hyllesten til Isberget, satt som ei kule, var det dessverre ikke alle sangene som traff like godt, men det skal nevnes at revygjengen også fikk litt tekniske problemer som førte til at det ikke var mulig å få med seg hele sangteksten på et par av numrene. Kvaløy-elevene var derimot heldigere med den fysiske humoren, og øyeblikket hvor astronautene på tur til mars skal serveres kaffe og te under rakettoppskytningen var hysterisk morsomt.

Treffer godt

Som en konklusjon vil jeg si at Monkeyrevyens ferd til Mars treffer godt, og holder tempoet fra nedtelling til flaggplanting. Her sparkes det friskt i alle retninger, og det tulles med alt fra lokalt til nasjonalt, så vel som interplanetarisk hold. Revyen kan sees på Kvaløysletta skole hver dag fram til søndag 1. oktober.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur