Tromsødanser kommer tilbake til byen for forestillinger og workshops

Bao Andre Nguyen (27) flyttet til Oslo for å satse på dansen. Nå er han tilbake i Tromsø for forestillinger, workshops og hemmelige prosjekter.

WORKSHOPS: I løpet av neste år skal tromsødanser Bao Andre Nguyen holde flere workshops i dans, og understreker at alle kan delta, uansett nivå.   Foto: Skjalg Bøhmer Vold

kultur

Han startet dansekarrieren sin på Tvibit for ti år siden.

Siden da har han flyttet til Oslo, blitt med i Kingwings Crew og jobbet med Olympiatoppen og Den Norske Opera.

– Etter hvert som man jobber og oppnår mer og mer, vil man også gi litt tilbake, sier Nguyen til iTromsø.

– Jeg ville komme tilbake å arbeide litt for Tromsø, det er en utrolig fin by med mye potensial innenfor kultur og spesielt dans. Da er det viktig å inspirere andre gjennom det jeg gjør.

Danset for kronprinsen

Kronprins Haakon var nylig i Tromsø og holdt gjestebud for Kirkens Bymisjon.

Der danset Nguyen sammen med venninnen Kristina Richardsen.

GØY: For alle som ikke har danset før, har Nguyen følgende å si: – Bare hopp ut i det, finn en stil som passer for deg så kommer det meste av seg selv.  Foto: Remi Salievski

– Det var ganske trangt på scenen, men jeg føler vi fikk gjort mye på liten plass. Vi fikk uttrykt både sorg og glede i dansen vår, noe jeg tror det publikummet vi danset for kunne kjenne seg veldig igjen i, ettersom det var mange fra Kirkens Bymisjon der. Det er jo folk som har hatt eller har problemer. Folk var oppløst i tårer etterpå, så jeg tror det traff.

Juleevangelium og moteshow

Nguyen reiste tilbake til Oslo fredag kveld etter forestillingen. Likevel er det ikke lenge til han er tilbake i byen.

– Jeg har fortsatt to forestillinger her før jul. Den ene er 16. desember, da skal jeg være med på et moteshow i regi av Kreftforeningen og Kirkens Bymisjon på The Edge. Jeg pleide å være med på dette showet hvert år før, men i det siste har jeg hatt så mye å gjøre at jeg ikke har fått vært med.

I tillegg skal han være med på bymisjonens oppsetning av juleevangeliet tre dager senere.

– Jeg gleder meg veldig. Dette er en sånn jobb som ikke er jobb, bare jul og glede og masse kjentfolk, mener danseren.

Skal lære tromsøfolk å danse

Nguyen har flere spennende planer utover i 2018.

– Jeg jobber med flere prosjekter nå. Blant annet skal jeg ha en del workshops i dans. Dette er noe alle kan delta på uansett nivå man er på, og dansegruppa mi kommer og på noen av dem. Det blir kult, spår han.