Barker sammen under romjulsrap

To av byens hip hop-tungvektere inntar ringen på Bastard Bar lørdag.

HIP HOP-DUO: Klish alias Jon-Are Masternes (til venstre) og «Poppa Lars» Sandness inviterer til romjulskonsert lørdag kveld. Foto: Joakim Karlsen / Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Arrangementet «Poppa Lars x KLISH Nyttårs$wangin Dumjulsbonanza 4 lyfe» blir den Oslo-baserte rapperen Klish sin første Tromsø-konsert i 2017. Hip hop-miljøets gudfar Lars Sandness alias Poppa Lars er hentet inn som makker for kvelden.

– Det er på sin plass med en god hip hop-relatert fest i romjula. Det ligger an til utsolgt hus og stinn brakke lørdag, sier Sandness.

Forventer tung moro

Duoen sto sammen på samme scene i 2016, under slippfesten av Klishs hittil siste album, «Røyk og speil». Før og etter konserten skal Sandness ifølge seg selv «spille opp til dans på lokalet», som DJ.

Jon-Are Masternes alias Klish er på juleferie i hjembyen, og forventer en gøyal aften på Bastard Bar.

– Konserten blir muligens litt tyngre enn vanlig, siden jeg har stappet mat inn i fjeset hele uka, ler Masternes – som tidligere i høst samarbeidet med Tromsø-rapperne Foad Noor og Viljar Broks på en remiks av singelen «Ingen gjør det som oss».

– Som en gurglende robot

Sandness røper at det blir to gjester på scenen, og er spent på hvordan Klishs fascinasjon for autotune skal løses i konsertformatet.

– Vi har pratet litt om dét, svarer Masternes, og utdyper:

– Autotune har vært en del av rapmusikken lenge, men 2017 har på mange måter vært «autotune-året». Det er mange som ikke liker det, men jeg synes det er mye morsommere å høre sin egen stemme etter at effekten er lagt på. Det høres litt ut som en gurglende robot, og jeg er fan av både gurgling og roboter, ler rapperen.

Ny singel i januar

Klishs nye singel «Alt faller fra hverandre» får sin konsertpremière lørdag. Flere andre låter, som foreløpig ikke har sett dagens lys, står også på repertoaret.

– Vi skal teste ut en del låter som skal slippes i 2018, og den første gis ut allerede i januar eller februar. Både jeg og egoet mitt har lyst til å lage et album, men fornuften sier noe annet, så det blir nok enkeltlåter som slippes jevnt og trutt, humrer Masternes.