Festspillene jakter ny direktør

Direktør Maria Utsi slutter i Festspillene i Nord-Norge ett år før åremålet går ut.

Festspilldirektør Maria Utsi gir seg før tiden.  Foto: Øivind Arvola

kultur

Festspilldirektør Maria Utsi har meddelt styret i Festspillene i Nord-Norge at hun ikke ønsker å forlenge sitt åremål, og vil avslutte sin periode etter gjennomført festival i 2019 skriver Harstad Tidende.

Styret i Festspillene i Nord-Norge vil i styremøte tirsdag 20. februar ta stilling til både framdrift og ønsket prosess i rekrutteringen av ny direktør, og det vil snarlig komme en stillingsutlysning.

Ønsker kontinuitet og videreutvikling

Festspillene i Nord-Norge er en av landsdelens største og viktigste kulturinstitusjoner og har arrangert årlige festspill siden 1964.

Styret har fokus på kontinuitet og videreutvikling i rekrutteringsprosessen, og ønsker å bruke god tid til å finne den rette arvtakeren etter Utsi, opplyser Festspillene i en pressemelding.

– Med Maria Utsi som direktør har Festspillene tatt meget viktige grep for å styrke sin posisjon både lokalt og internasjonalt. Når vi nå starter søket etter hennes etterfølger vil vi legge vekt på å fortsette det gode arbeidet som er lagt ned, og ikke minst fortsette posisjoneringen som den viktigste kulturfestivalen for nord, sier styreleder Jens Johan Hjort.

Avslutter perioden etter 4 festspill

Utsi tiltrådte som direktør i 2015, og presenterte sitt første festspill i 2016, til strålende mottakelse fra publikum og med et sterkt nordnorsk program. I 2017 var det et mer sirkumpolart fokus, også dette med svært gode publikumstall.

I 2017 ble også et merkeår for arktisk kultur, med oppstarten av kulturkonferansen Arctic Arts Summit i Harstad med deltakere fra alle de 8 arktiske landene, som videreføres i Finland i 2019. Festspillene i 2019 vil bli Utsis siste i Harstad, og Hjort mener Festspillene vil komme styrket ut av denne direktørperioden;

– Vi har fortsatt to festspill med Utsi som direktør å se frem til, både i 2018 og 2019, og alt tyder på at ambisjonene bare blir høyere for de kommende festivalene, sier styreleder Hjort.

Oppstart 2019

Målet er at ny festspilldirektør kan ha oppstart tidlig i 2019, slik at det er god tid til å både oppleve festspillene i 2019 og legge planer for 2020 og årene etter.

Styret ser etter en person med både sterke lederegenskaper og sterk kunstneriske visjoner når de nå skal finne den riktige personen til å lede Festspillene videre.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur