Orgelmeditasjon og konserter i domkirka

Skal du feire påske i byen og er interessert i meditasjon og klassisk musikk, kan det være verdt å ta en tur innom domkirka.

KLAR FOR PÅSKE: Domkantor i Tromsø domkirke, Hijoo Moon. Foto: Konstantina Westberg 

kultur

Gjennom den stille uke vil byens kantorer Hijoo Moon, Tonje Braaten og Erlend Karlsen holde meditasjoner med orgelmusikk fra barokk til samtidsmusikk.

Moon startet en halvtimes orgelmeditasjon mandag og spilte stykker av blant annet Bach og Grieg. Orgelmeditasjon skal hjelpe folk å kommunisere sine følelser, men har også som hensikt å gi folk fred og ro.

Ettertanke

– Påsken er en fin anledning til å fylle kirken med musikk. Orgelmeditasjon er en bønn og en ettertanke. Det spilles svake toner som er ment å føre tankene våre og gjøre det lettere å dele sine følelser, forklarer Moon.

Under årets konserter i domkirken vil jubilantene Edvard Grieg og Olivier Messiaen markeres.

I går var det organisten Tonje Braaten sin tur til å spille verker av Grieg, mens det i dag, onsdag, er organist Erlend Karlsens som skal spille verker av Bach og norske komponister.

Helligdagene

Skjærtorsdag blir det barokk-konsert i domkirken med «Salve Regina» av Antonio Vivaldi og «Lamentation» av Jan Dismas Zelenka.

Stykkene fremføres av barokksangeren Elin Aase, barytonsangeren Stefan Mense, fiolinistene Johannes Gara Liebig og Signe Johansen. Bratsj spiller Kenneth Ruud mens organist er Hijoo Moon.

Første påskedag blir det høytidsgudstjeneste med solister fra Domkoret, Gro-Anita Gyring Skog på sopran, Julia Gåsvær på trompet i tillegg til domkantor Hijoo Moon. På høymessen andre påskedag spiller fløytist Eirik Hoel Sandvik Edvard Griegs «Morgenstemning» samt Gymnopedie nr. 1 av Erik Satie sammen med domkantor Hijoo Moon på klaver.

Søndag 8. april blir det påskekonsert i domkirken og denne gangen skal Tromsø domkor fremføre utdrag fra Handels «Messias».

Utover våren og sommeren vil domkirka jevnlig holde konserter, opplyser domkantor Hijoo Moon. Gjennom juli blir det daglige konserter, der hun vil samle dyktige musikere rundt seg.