Festivalen i Kongeparken arrangeres i Skolegata nedenfor Kongsbakken videregående skole og kan skilte med navn som Amanda Delara, The Modern Times, Kryp, A Million Pineapples.

– Kongeparken er resultatet av Buktas Arrangørskole – et prosjekt hvor Bukta legger til rette for at ungdom skal lage og gjennomføre et arrangement etter eget ønske, heter det i en pressemelding.

Tre av bandene i Kongeparkens lineup har vært vinnere av talentkonkurransen Bukta Battle, hvor målet er å inspirere og motivere unge og lovende rockband, og gi dem erfaring i konsertgjennomføring, studio- og musikkvideoinnspilling.

The Modern Times vant i 2012 (under navnet Red Headed Sluts), Kryp vant i fjor og A Million Pineapples stakk av med seieren i årets konkurranse.

– En del av Buktas formål er å bidra til å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet. Vi er en ideell stiftelse som kontinuerlig jobber for å være en proaktiv og samlende aktør i det regionale musikk- og arrangørmiljøet. I morgen får vi se litt av fruktene som Arrangørskolen bringer oss, og er skikkelig stolt over alt ungdommene i Kongeparken Festival og Sommerlyst Ungdomsfestival får til, sier festivalsjef Marianne Saus i en pressemelding.

Tidligere år har Buktas arrangørskole vært involvert i valgfagsemnet «Sal og scene» på Sommerlyst ungdomsskole. Det har resultert i Sommerlyst Ungdomsfestival hvor elevene står for planlegging og produksjon. Denne festivalen arrangeres fredag 8. juni og står i år på helt egne bein. SUF har navn som blant annet Slincraze og Isak på festivalplakaten.

PROGRAMMETKl. 17.00 – DJ NexöKl. 18.00 – Open Window Kl. 18.30 – KrypKl. 19.00 – A Million Pineapples Kl. 19.40 – The Modern Times Kl. 20.45 – Amanda Delara