Ukens vinanbefalinger:

Disse vinene bør du bestille

I blant må man planlegge litt for å oppleve virkelig god vin.

Illustrasjonsbilde.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

kultur

Fyldig smak

Fyldig smak 

 
 • Nr. 78577
 • 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel (rød)
 • USA/California/2015/14 prosent
 • Kr. 225,00 (bestilling)
 • Terningkast: 6

Med denne har vinmaker Bob Blue gått nye veier. Ved å fullføre modningen på brukte whiskyfat, gir han vinen en spesiell smak og for deg en opplevelse. Årsaken ligger i mangelen på fat fra utlandet.

Det som ble produsert i USA, ble brukt til bourbonproduksjon. I tillegg til Zinfandel, er det også brukt noe Petite Sirah, Syrah og Grenache. Modnet inntil ti måneder på ulike fat. Dyp rød. Åpner med mørke bær, pepper og god sødme – 6 g/l sukker. Enorm fylde, men også frukt, mer krydder, røyk, vanilje og jord. Gode tanniner og syrer. Stor lengde. Til ulike typer kjøtt.

Roser og eple

Roser og eple 

 

Nr. 53903

Gianni Tessari Soave (hvit)

Italia/Veneto/2017/12 prosent

Kr. 139,90 (bestilling)

Terningkast: 5

God og prisgunstig Soave laget på ni deler Garganega og Trebbiano. Gulgrønn. Duft fra roser, epler, sitrus, urter og en god del fedme. Fruktig videre med det duften gir. Masse friskhet og syrer som balanserer. Behagelig, tørr finish. Alene eller til sjømat.

Grønt preg

Grønt preg 

 
 • Nr. 53904
 • Gianni Tessari Monte Tenda Soave Classico (hvit)
 • Italia/Veneto/2017/12 prosent
 • Kr. 169,90 (bestilling)
 • Terningkast: 6

Åtte deler Garganega og Trebbiano. Gulgrønn. Fint, grønt preg samt blomster, urter og sitrus. Smaken er fruktig med god friskhet og en del fylde. Det vedvarer. Lang ettersmak som også byr på mineraler. Alene eller til sjømat.


Deilige krydder

Deilige krydder 

 
 • Nr. 77494
 • Flotsam & Jetsam Stalwart Cinsault (rød)
 • Sør-Afrika/Western Cape/2017/12,5 prosent
 • Kr. 229,90 (bestilling)
 • Terningkast: 6

Kun brukt Cinsault-druer fra 40 år gamle ranker. Mørk rød. Oser søte bær av ulike slag, plommer, noe mineraler og deilige krydder. Smaken er i samme leie med ditto frukt. Fine tanniner. Frisk med en god, tørr lengde. Til hvitt kjøtt og en god biff. Tåler en god del lagring.

Blomster

Blomster 

 
 • Nr. 28824
 • Codorniu Cuvée Barcelona 1872 (musserende)
 • Spania/11,5 prosent
 • Kr. 139,90 (bestilling
 • Terningkast: 4

Halvparten Macabeo samt Parellada og Xarel-lo. Gulgrønn med fine bobler. Cava som dufter blomster, pære, eple og sitrus, men også sødme – 11 g/l sukker. Det preger smaken. Mer frukt og gode syrer. Passe fyldig. Lett bitter i avslutningen. Alene eller til sjømat og hvitt kjøtt. Sterk firer!