Kulturnatt slipper årets program

Mandag slapp Kulturnatt programmet for årets arrangement som avvikles i sentrum neste fredag.

EI NATT I KULTURBYEN TROMSØ: Siri Børs-Lind er produsent for Kulturnatt som avvikles fredag 5. oktober i Tromsø. Hun har nettopp kjøpt seg leilighet i sentrum, og får selv kort vei til arrangementene. 

kultur

Fredag 5. oktober er det duket for årets Kulturnatt i Tromsø sentrum, hvor Tromsøs nærings- og kulturliv inviterer til en gratis opplevelsesreise i det som finnes av kunst- og kulturliv i Tromsø.

– Vi har veldig mye spennende på programmet i år, for eksempel live podkast-innspilling på Bryggeri 13, og åpen mikrofon på Amtmandens, sier produsent av Kulturnatt, Siri Børs-Lind.


Dette er Kulturnatt
  • Fredag 5. oktober er det duket for årets Kulturnatt, hvor Tromsøs nærings- og kulturliv inviterer til en gratis opplevelsesreise med fokus på mengden og mangfoldet av kunst- og kulturliv i Tromsø.
  • Museer, biblioteket, scenekunstmiljøet, domkirka, butikker og andre aktører byr på guidede turer, konserter, forestillinger og samtaler. Programmet finner du på Tromsø kommunes nettsider og på Kulturnatts Facebook-side.
 

Kan følge åtte ulike løyper

Museer, biblioteket, scenekunstmiljøet, domkirka, butikker og andre aktører byr på guidede turer, konserter, forestillinger og samtaler. Nytt av året er at programmet har satt opp åtte løyper med navn som «Familietid», «Ungdomsløype» og «Der du ikkje skulle tru at noko kulturelt kunne bu».

– Vi har laget forslag til løyper som folk kan følge slik at de ikke tråkker opp sine vante stier og kun møter på mennesker de ellers pleier å møte, sier Børs-Lind.


Spøkelser, mystikk og musikkteater på Lillescenen

Da Ragnar Olsen fikk frie tøyler endte det opp med en storslått forestilling om en sagnomsust væreier.

 

– Vi vil vise fram mangfoldet i byen, og hvis folk kun går der de pleier å gå så vil vi ikke lykkes med å vise det fram. Vi vil gjerne utfordre folk til å gå utenfor komfortsonen sin, og gå steder de ellers ikke ville ha gått. Jeg ønsker at de skal oppleve noe nytt, sier hun.

– Enklere å planlegge

Kulturnatt har utformet årets program på en måte som Børs-Lind mener er enklere å orientere seg i.

– Det som har manglet fra tidligere år er tidspunkt for oppstart, og ikke minst varighet på arrangementet. Nå kan man lese seg til hvor lenge ting varer, og om det er mat- og alkoholservering ved arrangementet. Kulturnatta er altså blitt enklere å planlegge, sier Børs-Lind.

Live podkast på Bryggeri 13

Én av aktørene som deltar på Kulturnatt er Bryggeri 13, som i fjor deltok på arrangementet med live ølbrygging på scenen i egne lokaler.

– I år ville vi gjøre noe annet, og inviterte Daniel Iversen til å spille inn en episode av podkasten «Takk for kaffen» på scenen hos oss, sier Christian Riksheim i Bryggeri 13.


Anmeldelse av «Sykle i snøstorm»

Da HT nesten danset bort UiTs historie

50 år og egen forestilling på HT. Heldigvis var stykket delt opp i flere forestillinger, da performance holdt på å ta bort selve historien om da byen fikk eget universitet.

 

Podkasten beskriver seg selv som et uhøytidelig kaffeslabberas, og har hittil gitt ut 40 episoder.