Slik blir programmet på støttefestivalen etter Karlsøy-brannen:

– Nesten som å spille i sin egen begravelse

Ni band og artister stiller opp gratis for å få landemerket på Karlsøy gjenoppbygd etter brannen tidligere i oktober.

SKAL GJENOPPSTÅ: Det er bare ruiner igjen av Karlsøy Prestegård, men nå skal landemerket bygges opp igjen ved hjelp av inntekter fra støttekonserter. Foto: Privat 

kultur

Karlsøy Prestegård skal gjenoppstå. Dét er formålet bak støttekonserten som holdes på Verkstedet i Kulturhuset 2. november.

Det er allerede gjennomført en støttekonsert til gjenoppbyggingen på Blitz i Oslo. Der måtte arrangøren til slutt sette kriterium om at artistene måtte ha spilt på Karlsøyfestivalen, på grunn av stor pågang fra musikkmiljøet i hovedstaden. I Tromsø har pågangen også vært stor.

– Trist å velge bort noen

MISTET HJEMMET: Karlsøy Prestegård var hjemmet til Stein Ellysef Olsen (bildet) og hans ektefelle Berit Wind, men også et landemerke tilknyttet Karlsøyfestivalen, som Olsen startet for 20 år siden. Foto: Tom Benjaminsen 

Arrangør og initiativtaker Kåre Bjørnar Olsen er overveldet over responsen fra byens musikkmiljø.

– Det er utrolig mange som har ønsket å bidra som artister og frivillige rundt konserten. At så store og gode artister viser sin solidaritet, beviser hvor sterkt kulturfamilien er når vi står sammen, sier han.

Arrangøren har sett seg nødt til å velge ut et knippe på ni artister, da tilmålt spilletid ikke er ubegrenset.

– Det har vært trist å måtte velge bort noen artister, så det er aktuelt å arrangere en støttekonsert til, på nyåret, forteller Olsen.

Rørt over engasjementet

TOK INITIATIVET: Kåre Bjørnar Olsen arrangerer støttekonserten på Verkstedet, og blir rørt av støtten fra musikkmiljøet. Foto: Arne Teigen / Framtid i Nord 

Verkstedet har en kapasitet på 400 mennesker, og dem som ikke har mulighet til å dukke opp kan likevel bidra.

– Ingenting hadde gledet meg mer enn et utsolgt hus, og en billettpris på 250 kroner for å se alle disse synes jeg er rimelig. De som ikke har mulighet til å komme, kan kjøpe en «gratisbillett» som vi gir til brukere av Kafe X eller Bymisjonen, forklrer arrangøren.

Kåre Bjørnar Olsen – som har lang arrangørerfaring fra blant annet Lyngen Rock & Reker – innrømmer at det krever mye tid og energi å arrangere støttekonserter.

– Engasjementet rundt konserten har vært rørende, og medmenneskeligheten stor – som gjør det enklere å jobbe med ting som dette.

– En lineup i vår ånd

CAZADORES Foto: Tom Benjaminsen 

Stein Ellysef Olsen og kona Berit Wind mistet sitt hjem da prestegården brant ned. Han er innstilt på å få gjenoppbygd huset de hvert år åpner for Karlsøyfestivalens artister. Olsen er ikke kjent med støttekonsertens komplette lineup da iTromsø kontakter ham onsdag formiddag.

– Det er en veldig sterk lineup, og virkelig i vår ånd. De fleste av disse bandene har spilt på Karlsøyfestivalen tidligere, som nok også viser at vi har betydd noe for folk, sier han.

Den velkjente musikeren ser fram til å spille foran menneskene som støtter gjenoppbyggingen, med sitt eget band Karlsøy Prestegaard.

– Det blir storartet å spille for alle som backer oss opp på denne måten, selv om settingen er uvanlig. Det blir nesten som å spille i sin egen begravelse, mener Olsen.

Disse spiller:

  • Lars Bremnes m/Ingvar Olsen og venner
  • The Modern Times
  • Cazadores
  • Werner Larsen
  • Skada Vara
  • The Late Great
  • Lorry Lorry
  • Ulf-Ivan Olsen
  • Karlsøy Prestegaard