Kjenner du en som fortjener en julestjerne?

Gjennom adventstiden vil iTromsø dele ut julestjerner til tromsøfolk som fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

BLE SATT PRIS PÅ: Også i fjor delte iTromsø ut julestjerner i adventstiden. Fra venstre: Victoria Helén N. Sara, Elisabeth Haug Lund-Stenvold og Hildegunn Strøm, Else Antonsen og Jannicke Heimland og Stian Eriksen. 

kultur

iTromsø trenger nå lesernes hjelp til å finne fram til mulige kandidater. Hvem mener du fortjener å få en julestjerne levert på døra?

Vi har ingen spesielle krav til hvem som kan få tildelt en blomst. Det eneste vi trenger er at du forteller oss litt om hvorfor du mener at hun eller han fortjener litt oppmerksomhet i form av en julestjerne.

Tid for takknemlighet

Det legges ingen føringer, og alle forslag tas imot med takk. Nyhetsredaktør i iTromsø, Trond Haakensen (47), opplyser at avisen svært gjerne ønsker forslag på tromsøkvinner og -menn som har gjort noe uselvisk for menneskene rundt seg.

– Har du en venn, en i familien eller en nabo som har vært der for andre gjennom en vanskelig tid eller som alltid stiller opp når du trenger litt ekstra hjelp? Det trenger ikke nødvendigvis være noe stort, det kan også være de små gode gjerninger over tid, sier Haakensen.

iTromsøs julestjerne er ment som en blomst til de som ellers ikke gjør så mye ut av seg. Tanken er å gi litt plass i avisa til de som ellers ikke er så synlig i mediebildet, det være seg unge som gamle.

Adventstid og jul er en passende tid til å gi de man er glade i en ekstra oppmerksomhet.

– Jula er jo en tid for både takknemlighet og ettertanke, sier Haakensen.

Slik lanserer du din kandidat:

  • Send en e-post til nettdesk@itromso.no
  • Send en sms til 2399 med kodeord IT JULESTJERNE etterfulgt av ditt forslag
  • Skriv en melding til oss via våre facebooksider, facebook.com/itromso/
  • Du må kort begrunne hvorfor du foreslår vedkommende, samt oppgi kontaktinformasjon både til den du foreslår og til deg selv. De som velges ut må la seg intervjue i avisen.

Juletradisjon

I fjor var første gang avisa iTromsø delte ut julestjerner i adventstiden. Da opplevde nyhetsredaktør Haakensen en enorm respons fra avisleserne.

– Det var mange som garantert hadde fortjent å ha vært med i spalten, men som ikke kom med. Med så mange gode og varierte forslag, så måtte det nesten bli slik – og slik blir det nok dessverre i år også. Vi ønsker uansett så mange forslag som mulig, understreker Haakensen.

Du kan allerede nå begynne å sende inn ditt forslag (se faktaboks). Første julestjerne deles ut i begynnelsen av adventstiden.