Sophie Elise om tromsøblogger: – Jeg skylder henne absolutt alt

Sophie Elise Isachsen snakker i podkasten sin om tromsøblogger TCMN, og hvordan deres konstruerte bloggkrangel var helt avgjørende for karrieren hennes.

TAKKER THERESE: I dag har Sophie Elise Isachsen og Therese Charlotte Margrethe Nielsen (til venstre) valgt forskjellige veier. Isachsen lever av å være kjendis, mens Nielsen arbeider som frisør.   Foto: iTromsø/Scanpix

kultur

«Influenser» og mediepersonlighet Sophie Elise Isachsen fra Harstad har en ukentlig podkast under navnet «Status fra Sophie og Fetisha» med venninnen Fetisha Williams. I forrige ukes episode «Fitte på GMN og fake krangling» tar hun opp tromsøblogger Therese Charlotte Margrethe Nielsen, bedre kjent som TCMN, i forbindelse med en diskusjon om «konstruerte krangler» som skaper blest.

Nielsen og Isachsen startet å blogge på samme tid som 16-åringer og på daværende tidspunkt var Nielsen Norges største blogger.

SOM UNG: Her er TCMN på toppen av sin karriere i 2011.  Foto: privat

 

– Jeg husker at jeg fikk et par kommentarer på min blogg om at jeg prøvde å kopiere henne og stjele hennes berømmelse, sier Isachsen i podkasten og fortsetter:

– Det er helt sykt at hun ble med på dette, men vi ble enige om at vi skulle late som vi var uvenner og lage stygge youtube-videoer om hverandre. Ved å gjøre dette ga hun meg «basically» hele min karriere.

Avgjørende

Dette skulle, ifølge toppbloggeren, vise seg å være svært avgjørende for hennes karriere.

– Jeg tenkte «hvorfor vil hun gjøre dette, hun som var så mye mer kjent enn meg». Dette kom jo til å gi meg så mye berømmelse. Det var da bloggen min virkelig fikk mange lesere, sier Isachsen og uttaler at denne falske krangelen gjorde at hun ble kjent og fikk et navn i blogg-Norge.

ROSABLOGGER I HARSTAD: Dette bildet er fra 2012 da Isachsen var kjent som rosablogger fra Harstad.  Foto: Morten I. Jensen

 

I dag har Isachsen fortsatt blogg, og ligger på andreplass på blogglisten. I tillegg har hun et eget TV-program på TV2 kalt «Sophie Elises verden».

Therese Nielsen er i dag utdannet frisør, og jobber på en salong i Tromsø. Hun blogger tidvis og ligger på 50. plass på blogglisten.

– Spol seks år fram tid, jeg er fremdeles kjent og TCMN var frisøren til Kasper (Isachsens kjæreste red.anm.) i Tromsø da han bodde der, sier Isachsen til venninnen i podkasten.


Slik er Thereses liv som toppblogger

Fordommer, jantelov og bilder på avveie er noe av det bloggekjendisen Therese Charlotte Margrethe Nielsen (18) må takle.

 

Ga henne inngangsbilletten

– Jeg mener det ikke frekt, hun har bare valgt en annen vei enn meg. Men jeg skylder henne alt. Jeg skylder henne absolutt alt, siden hun var så kul at hun gjorde det for meg. Jeg hadde aldri vært så storsinnet at jeg ville gitt den inngangsbilletten til andre. For det er jeg evig takknemlig for. Det er gøy at min inngangsbillett til dette var en oppfunnen skandale, sier hun.

Samtidig er de to venninnene enige om at TCMN bør blogge mer.

– Jeg elsker bloggen og håper hun kommer tilbake. Det er kult at hun velger at dette ikke er noe for meg og at hun vil leve et mer normalt liv, sier Isachsen i opptaket.

Therese Charlotte Margrethe Nielsen skriver i en sms til iTromsø at hun ikke har noen kommentar til dette.