Ukas vinanbefalinger:

Foretrekker du bobler eller rødt? Vår vinekspert har tips til begge

Les ukens vinanbefalinger her!

iTromsøs vinanmelder John Strandmo i sitt naturlige habitat.  Foto: Privat

kultur

En god del sødme

 
 • Nr. 105335
 • Nicolas Feuillatte Graphic Ice Silver (musserende)
 • Frankrike/Champagne/u.å./12 prosent
 • Kr. 441,90 (bestilling)

Nicolas Feuillatte har knyttet til seg over 5.000 vinbønder i Champagne – noe som utgjør rundt en tredjedel av antallet. Flere ligger innenfor de beste områdene og det er ikke for ingenting at hans champagner er bestselgere i hjemlandet.

Denne er laget på Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Modnet i tre år. Fin gulfarge. Eple, kjeks, sitrus og sødme – 40 g/l sukker – på duft. Mer frukt i smaken. Her blir sødmen enda mer tydelig. Likevel masse friskhet og god mousse. God, saftig varighet. Nytes godt avkjølt – alene eller til desserter.

Modne bær

 
 • Nr. 105334
 • Nicolas Feuillatte Graphic Ice Rosé (musserende)
 • Frankrike/Champagne/u.å./12 prosent
 • Kr. 441,90 (bestilling)
 • Terningkast: 5

Samme druemiks og lagringstid som i Silver-utgaven. Rosa på farge. Åpner med sødme fra moreller og modne bær. 43 g/l sukker. Også mineraler og blomster. Sødmen fortsetter i en frisk munnfull. Går mot bringebær. Fruktig i sluttfasen. Også denne er god til søtsaker.

Søte plommer

 
 • Nr. 90252
 • Paolo Scavino Langhe Nebbiolo (rød)
 • Italia/Piemonte/2016/14,5 prosent
 • Kr. 292,90 (bestilling)
 • Terningkast: 6

Alkoholsterk nebbiolovin som er mørk rubinrød. Mørke bær, søte plommer, lær, blomster, krydder samt en anelse kaffe og tobakk. Sødme i en smak som følger duften. Gode syrer. Pepper og lakris slår også inn. Stor lengde. Til vilt og gode oster. Kan lagres – leeeenge!

Fruktsødme

 
 • Nr. 78643
 • Scotto Cellars 11th Hour Cellars Zinfandel NV (rød)
 • USA/California/u.å./13,5 prosent
 • Kr. 144,90 (bestilling)
 • Terningkast: 5

I hovedsak Zinfandel ispedd en dash Syrah. Mørk rød. Innbydende duft av fat, kirsebær, krydder, fruktsødme og urter. Smaken er frisk med mer bær – også en anelse krekling med påfølgende bitterhet. Noe restsødme og kirsebærstein. Behagelig ettersmak. Til lam og lyst kjøtt.

Godt urtepreg

 
 • Nr. 78642
 • Scotto Cellars 11th Hour Cellars Pinot Noir NV (rød)
 • USA/California/u.å./13 prosent
 • Kr. 139,90 (bestilling)
 • Terningkast: 5

Endruevin som er mørk rød. Her preges duften av kirsebær, røde bær og et godt urtepreg. Bløt, fyldig åpning med mer kirsebær. Saftig med gode syrer og garvestoff generelt. Tørrer noe i ettersmaken. Noe restsødme – 8 g/l sukker. Nytes til lyst kjøtt. Kan lagres. Godt priset!