Erlend Mogård-Larsen vil lage badstuflåte sammen med Lindmo

Han er norsk kulturlivs svar på Elon Musk. Nå vil Erlend Mogård-Larsen (49) lage en badstuflåte. Med seg på laget har han fått kjendisekteparet Hans Christian og Anne Lindmo.

NYE PLANER: Erlend Mogård-Larsen er i full gang med å videreutvikle Vulkana-prosjektet. Her er han avbildet i forbindelse med Rakettnatt i 2017.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Tanken er en stødig, stabil flåte med lekkert design. Den har både sauna, omkledningsrom og dusj.

Erlend Mogård-Larsen
kultur

Erlend Mogård-Larsen har mange jern i ilden. Han er kjent som mannen bak Salt, Bylarm, Rakettnatt og sauna-båten Vulkana. Nå skal han videreutvikle Vulkana-prosjektet.

– Anne og «Hasse» syntes Vulkana var det tøffeste prosjektet de hadde vært borti. I 2013 ble de med og nå eier vi det 50/50. Vulkana Floating Objects er et forskerselskap. Vi skal prøve å utvikle en badstuflåte som tåler vind, vær og arktiske forhold, sier en engasjert Erlend Mogård-Larsen.

Nå sitter Lindmo-ekteparet i styret til det nye selskapet, som ble opprettet tidligere i år.

Sammen skal de bruke erfaringene fra Vulkana til å få et forsprang på andre lignende aktører. Nå skal de søke penger til å utvikle en prototyp.


Dette kan bli sentrums nye kultursenter, men tomta skaper uenighet

Et storslått aktivitetssenter foreslås flyttet fra Oslo til Tromsø, men administrasjonen går imot kommunens opprinnelige tomteplaner i sentrum.


Sauna på yttersida

Mogård-Larsen mener det er et økende marked for flytende badstuer. Han viser til Bjørvika i Oslo, men påpeker at de ikke ville tålt nordnorske forhold.

– Tanken er en stødig, stabil flåte med lekkert design. Den har både sauna, omkledningsrom og dusj. Så må den kunne plasseres der det kan bli hardt vær. Du skal ikke sitte i badstu mens det er storm og ti meter høye bølger, men den må tåle litt mer enn de som ligger i Oslo, sier han, og legger til:

– Se for deg å sitte i en sauna på yttersida av Senja eller Lyngen. Vi vil til de kuleste, røffeste plassene, sier Mogård-Larsen, som mener prosjektet er særdeles turistvennlig.


Formannskapet:

Kommunen sier ja til SALT

Åtte av ni i formannskapet vil legge kunst- og kulturprosjektet SALT på den kommunale tomta mellom Framsenteret og HT.


Anerkjente partnere

Selskapet samarbeider med NOFI, Ekte A/S og Sami Rintala (50), som var arkitekten bak Vulkana.

– En utrolig bra nordlending. Han er den eneste arkitekten jeg har møtt som ikke har et ego, forteller Mogård-Larsen og ler høyt.

NOFI har lang erfaring med å produsere produkter for fiskeri og oljesektoren. Kim Daniel Arthur jobbet lenge innen norsk spillindustri og har i den senere tid blitt møbelsnekker.

Prosjektet skal ikke sette fotavtrykk, og her trengs det ikke noen byggetillatelse på en tomt. Målet er å kunne ankre og dra igjen.


Tromsøbadet gir økte utslipp

Kostnadene for miljøet har blitt for store, mener innleggsforfatterne.