Flere påskeviner

Se hvilke viner iTromsøs vinanmelder anbefaler til påskekosen.

iTromsøs vinanmelder John Strandmo i sitt naturlige habitat.  Foto: Privat

kultur

Tropisk frukt

Tropisk frukt 

Nr. 58425

Toni Jost Jodocus Riesling Trocken (hvit)

Tyskland/Rheingau/2017/12,5 prosent

Kr. 200,10 (bestilling)

Jost-familien har laget sine produkt i området de siste 180 årene. Men det er kort tid ettersom det er dyrket vin i Rheingau-distriktet de siste 2000 årene. Denne vinen er kalt Jodocus som er den latinske opprinnelsen til slektsnavnet Jost. Her får du en nydelig Riesling som er strågul mot gylden. Moden åpning med tropisk frukt, gule, melne epler, noe sitrus og urter. Smaken byr på friskhet, fylde, frukt og sitronskall. Tørrer med en anelse bitterhet. Topp ettersmak. Noe restsødme – 6 g/l sukker. Nytes alene eller til skalldyr og oster.

Terningkast: 6

Gode krydder

Nr. 9880

Yealands Land Made Pinot Noir (rød)

New Zealand/Marlborough/2017/13 prosent

Kr. 179,90 (bestilling)

En Pinot Noir-vin i ny årgang. Noe er lagret på brukte barriques i ni måneder. Dyp rød. Kirsebær, frukt, gode krydder og noe svart lakris. Frukten fortsetter i en bløt og fyldig smak. Balansert med gode tanniner. Saftig, fruktig avslutning. Til alle typer kjøtt – lam spesielt. Kan lagres noe.

Terningkast: 5

Bæraromaer

Nr. 102741

Domaine du Meix-Foulot Mercery Rouge (rød)

Frankrike/Burgund/2016/13 prosent

Kr. 280,00 (bestilling)

Ny årgang og nye Pinot Noir-vin. Majoriteten av vinen fatlagres i 2-5 år. Klar, dyp rød. Gode bæraromaer – bringebær og kirsebær – samt god frukt og et fint eikepreg. Frukten fortsetter i en fyldig smak. Gode tanniner og en del sødme. Etterdønningene er bare fortreffelig. Til rødt kjøtt og oster. Tåler lagring.

Terningkast: 6

Gode fattoner

Nr. 102715

Casa de la Ermita Lunatico (rød)

Spania/Jumilla/2016/14,5 prosent

Kr. 215,20 (bestilling)

Monastrell-vin som er modnet året på franske fat. Mørk rød. Kompleks med mørke bær, mørk sjokolade, pepper, blomster, urter, moden frukt og gode fattoner. Smaken byr på det samme. Videre fylde med noe mineraler, friskhet og velgjørende garvestoff. Solid lengde. Til lam og vilt.

Terningkast: 6

Bløt på smak

Nr. 106461

Villa Valentina Organic Sangiovese (rød)

Italia/Puglia/2017/13,5 prosent

Kr. 149,90 (bestilling)

Prisgunstig, organisk Sangiovese-vin. Vært via franske eikefat. Mørk rød. Kirsebær, noe frukt og gode fattoner. Bløt på smak med det duften gir. Også svart lakris. Frisk og fyldig med en anelse sødme – 12 g/l sukker. God avslutning. Perfekt til påskelammet eller en god skinkesteik.

Terningkast: 5