Lover «kanonbra» musikkfest i nordbyen

13. juni samles nordbyen til fest med mat, drikke og gratis konserter.

FEST MED NABOENE: Denne gjengen inviterer til fest med musikk, mat og drikke 13. juni. Fra venstre: Reidar Svare (Bårstua), Alexander Uhre Mikkelsen (Vervet), Line Fusdahl (Nordlysfestivalen), Monica Løvli (Vervet), Kent-Einar Myreng (Nordlysfestivalen), Tom Solheim (Bryggeri 13) og May Elisabeth Larssen (Bårstua). 

kultur

I syv år har Nordlysfestivalen og Arktisk Filharmoni arrangert Vårfest med musikk, mat og drikke på Skansen i nordbyen. I år blir det Sommerfest, med en betydelig utviding av areal og samarbeidspartnere.

– Vi vil ha med både gamle og nye naboer på festen. Hele området fra Bryggeri 13, via Skansen, Bårstua, Garasjen og ned til Vervet skal rigges til fest, sier festivalsjef i Nordlysfestivalen, Line Fusdahl.


De håper over 500 personer tar turen hit: – Vi er optimister!

I fjor dukket det opp nesten 500 mennesker på Skansen. Neste helg håper arrangørene på minst like mange.

 

Vil doble publikumsmassen

Allerede klokka 17.00 starter festen denne torsdagen, med mat- og drikkeservering hos Bryggeri 13, som skal rigge opp et større uteområde med grill i bakgården av sine lokaler i Skippergata.

– Folk kan gjerne komme hit rett fra jobb, og Bårstua ordner med kveldsmat når konsertene er over, sier Kent-Einar Myreng i Nordlysfestivalen.

– De siste årene har vi hatt cirka 450 besøkende her, men vi håper at det kommer dobbelt så mange i år. Kapasiteten er det ingenting å si på, smiler Fusdal.

Det vil gå slag i slag med konserter av Ensemble 4Femten, GospelCompagniet og strykekvartetten til Arktisk Filharmoni.

– Men det kan fortsett komme flere konserter på programmet, påpeker Fusdahl.


– Dette var nok tidenes vårfest

NOSO, Nordlysfestivalen og Bårstua inviterte til vårfest på Skansen, og beleilig nok kom sommerværet akkurat i tide.

 

Viser Vervets fortid og fremtid

Vervet er et ferskt tilskudd i nordbyen, og under Sommerfesten skal nysgjerrige festdeltakere få et unikt innblikk i den nye bydelen. Et «showroom» vil bli satt opp med modeller av bydelen.

– Vi vil vise fram områdets historie, og hva vi skal fylle det med i fremtiden. Vi vil at denne bydelen skal gi nordbyen et løft, og vi skal få laget en egen skulpturpark i tillegg til boliger og kafeer her, sier salgsansvarlig for Vervet, Alexander Uhre Mikkelsen.

– Men vi skal ikke stå og selge leiligheter under Sommerfest. Dét har vi annonser til, påpeker Mikkelsen.


Fylketsrådet gir over 2 millioner i støtte til samisk språk

Fordeler i alt 2.150.000 kroner til samiske språk- og kultursentre i Troms for 2019.

 

Fontenehuset: – Gull verdt for oss

Siden 2016 har Bårstua vært en sentral del av festen.

– For oss er Sommerfest et veldig viktig arrangement, der vi får anledning til å vise hva folk med tilretteleggingsbehov kan bidra med. Det er alltid god stemning under festen, og vi får vist fram området vårt på en fantastisk måte, sier Reidar Svare.

Som daglig leder for Fontenehuset, er Svare glad for arbeidsfellesskapet festen genererer.

– Dette er gull verdt for våre medlemmer, som skal jobbe med mat, servering og rydding. I tillegg å få tatt i bruk kulturlokalet Garasjen på en ny måte under Sommerfesten. Om det blir fint vær, vil vi åpne portene, og la musikken strømme nedover Vervet, sier han.

– Og vi har bestilt godt vær! Men om det ikke blir den fineste dagen i juni, som i fjor, har vi masse plass innendørs, sier Fusdal.