Ukens vinanbefalinger:

Modne bær, urter og svart lakris

Sjekk hvilke terningkast vår vinekspert triller på denne ukas anbefalinger.

iTromsøs vinanmelder John Strandmo.  Foto: Privat

kultur

Et godt fatpreg

 
 • Nr. 43140
 • Torres Vigno Carignan (rød)
 • Chile/Maule Valley/2015/14,5 prosent
 • Kr. 196,00 (basis)
 • Terningkast: 6

Vinen har vunnet en rekke priser de siste årene – både i USA, Tyskland og i hjemlandet Chile. Vi snakker om en skikkelig kraftplugg med godt alkoholinnhold laget på Carignan-druer. Alt er modnet 14 måneder på fat – nye og andreårsfat. Tett rød. Duften byr på modne bær, noe jord, urter, et godt fatpreg og svart lakris. Smaken følger duften. Gode syrer, stor fylde og gode garvestoff. Varer – lenge. Nytes til et godt stykke kjøtt – gjerne fra grillen. Blir også perfekt til and. Finnes også i magnum.

Blomster

 
 • Nr. 30443
 • Santa Tresa Terre Siciliane Frappato (rød)
 • Italia/Sicilia/2017/12,5 prosent
 • Kr. 150,90 (basis)
 • Terningkast: 5

Ny endruevin – denne gang Frappato-druer som er økologisk dyrket. Klar rød. Røde bær, blomster, krydder og søte drops i lukten. Mot frukt i smaken som er bløt med tilhørende syrer. Også det som duften byr på. Behagelig avslutning. Til fisk og hvitt kjøtt.

Syrlige epler

 
 • Nr. 22389
 • Riesling vom Kalkstein (hvit)
 • Tyskland/Pfalz/2018/13 prosent
 • Kr. 139,90 (test)
 • Terningkast: 5

Rieslingvin med noe restsødme – 7,5 g/l sukker. Gulgrønn mot strågul. God frukt – tropiske og syrlige epler – samt mineraler og blomster. Mer frukt i smaken. Gode syrer, men også en del sødme – spesielt i ettersmaken. Til noe fra sjøen. Kan lagres. God pris!!

Kirsebær

 
 • Nr. 108596
 • Setecani 7 Bio Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Secco (perlende)
 • Italia/Emilia-Romagna/2018/7,5 prosent
 • Kr. 139,50 (basis)
 • Terningkast: 5

Grasparossa-vin som er dyp rød. Åpner fruktig med ditto kirsebær, blomster og urter. Smaken er bæraktig pluss element fra duften. Gode syrer og fin tørrhet – til tross for 14 g/l sukker. Enorm lengde. Til fisk og hvitt kjøtt. Kan lagres.

Sødmefull

 
 • Nr. 108654
 • Sangre de Toro Brut (musserende)
 • Spania/Catalonia/u.å./11,5 prosent
 • Kr. 149,90 (bestilling)
 • Terningkast: 4

En gulgrønn cava laget på omtrent like mengder Xarel-lo, Parellada og Macabeo. Modnet i ti måneder. Sødmefull start samt gule, melne epler, blomster og sitrus. Mer frukt og sødme i smaken – 8 g/l sukker. Samtidig god friskhet i en lang finish. Alene eller til noe fra sjøen.