Ukens vinspalte:

Lett blanding til helgekosen

Se hvilke viner iTromsøs anmelder anbefaler denne uka.
kultur

Ny kjendisvin

Nr. 107962

Otto Robsahm's Hazlo Ahora (rød)

Spania/Murcia/2017/14 prosent

Kr. 149,90 (bestilling)

En ny kjendisvin er klar – denne gang fra Sinnasnekkeren som er kjent fra TV-skjermen hvor han hjelper personer som er havnet i uføre bygningsmessig. Otto Robsahm betegner seg selv som vinelsker – spesielt står spanske viner høyt på hans liste. Han har bodd i landet i en årrekke og snakker språket. Da han fikk muligheten til å lage sin egen variant med Monastrell-druer fra gamle stokker i Yecla, slo han til. Denne er klar rød. Modne bær, god frukt og urter. Det gjentar seg i en bløt smak. Passe fylde og friskhet. Litt bitter i ettersmaken. Til noe fra grillen. Svak femmer!

Terningkast: 5

Sitrus og eple

Nr. 110227

Sancerre Blanc Raimbault (hvit)

Frankrike/Loire/2018/12,5 prosent

Kr. 248,00 (bestilling)

Nyhet. Sauvignon Blanc-vin med druer fra gamle vinstokker. Lys gul. Duft av sitrus, eple, mineraler og roser. Mer frukt i en behagelig smak. Gode syrer og ytterligere mineralpreg. Fin, tørr varighet. En typeriktig Sancerre med lagringspotensial. Alene eller til sjømat.

Terningkast: 6

Alkoholsterk

Nr. 109894

Seriti Pinotage (rød)

Sør-Afrika/Western Cape/2018/14 prosent

Kr. 127,00 (basis)

Ny vin på plastflaske. En alkoholsterk Pinotage-vin med fin modenhet fra bær. Også noe sødme og blomster. Mot frukt i en bløt smak. Passe syrlig og gode tanniner. Krydder og svart lakris i en god ettersmak. God til grillmat. God pris. Svak femmer!

Terningkast: 5

Fruktig start

Nr. 4368

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir (rosé)

Chile/Bio-Bio Valley/2018/12 prosent

Kr. 119,90 (bestilling)

Nyhet. En billig rosé som er veldig omgjengelig i matveien. Laget på Pinot Noir-druer. Lys rosa. God, fruktig start med steinfrukt, kirsebær og melon. Det preger også smaken. Frisk med en del restsødme – 7 g/l sukker. Gode syrer. Grei lengde.

Terningkast: 4

Tropisk

Nr. 42644

Periquita White (hvit)

Portugal/Setubal/2018/12 prosent

Kr. 139,90 (bestilling)

Ny årgang som ikke helt følger opp. Laget på fire druer – mest Verdelho og Vosinho. Lys gul. Masse tropiske innslag – melon og ananas – samt sitrus, urter og mineraler. Frisk smak med de samme elementene. Tørr. OK avslutning. Til sjømat, og asiatiske retter. Sterk firer!

Terningkast: 4