Spis for en hundrings:

Plukkfisk-servering har skapt bul på veggene til det vesle utestedet

Fredag avsluttes høstens «Spis for en Hundrings», og responsen fra både restaurantene som deltar og utespiserne er positive.

– VELDIG POPULÆRT: Kristin Vassbakk har servert plukkfisk for en hundrelapp til begeistrede kunder. – Det har vært så populært at vi var nødt til å åpne andre etasje onsdag, forteller hun.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

kultur

To ganger i året de siste tre årene har iTromsø og en rekke Tromsø-restauranter arrangert «Spis for en Hundrings».

I år har 32 restauranter deltatt, og ifølge Tord Bjørklund, prosjektleder for arrangementet hos iTromsø, så har tilbakemeldingene vært overveldende positive.


På mandag starter «Spis for en hundrings»:

Skal selge burgere så blekket spruter

Huken Brygg er blant 35 spisesteder i Tromsø som skal gi sultne tromsøfolk billige matretter under minifestivalen «Spis for en hundrings».


Begeistret publikum

– Restaurantene melder om svært mange besøkende, og de selger massevis av rettene som de tilbyr.

– Publikum er også begeistret, og på Facebook-siden til «Spis for en Hundrings» er det mange som gir gode skussmål, sier han.

Selvfølgelig er ikke alle like positive, men et absolutt flertall liker arrangementet.

– Det er noen som klager på størrelse på porsjoner eller ventetid, men som helhet er dette noe tromsøværingene liker, sier Bjørklund.


Spis for en hundrings:

Tommy ble tatt helt på senga av lammeskanksultne tromsøværinger

At middag for en hundrelapp ville trekke kunder, var restaurantsjef Tommy Aasnes ved Du Verden forberedt på. At han skulle bli nødt til å bestille nødskankleveranser allerede tirsdag morgen kom imidlertid uventet på.


Bul på veggen

Kristin Vassbakk og G er med i arrangementet for første gang i år. Hun har valgt å servere plukkfisk til sine gjester – noe som har skapt bul på veggene til det vesle utestedet.

– Folk har vært kjempepositive, og i går var vi nødt til å åpne andre etasje for å få plass, sier hun.

For to år siden fikk hun laget kjøkken på G, og responsen fra publikum i forbindelse med «Spis for en Hundrings» har fått henne til å vurdere å ha matservering oftere.


Solgte over 2.000 lammeskanker på fem dager: – Det var ganske vilt

Både lammeskankene og hamburgerne fikk bein å gå på da det var mulig å spise for en hundrings i forrige uke.


Vil være med videre

SERVERT MASSE: Sindre Helmersen på Helmersen Delikatesser og Vinhus har hatt flust med kunder som både har spist og drukket i løpet av «Spis for en Hundrings».  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Sindre Helmersen på Helmersen Delikatesser og Vinbar er også med for første gang. Også hos ham har arrangementet vært positivt for omsetning og besøk.

– Jeg fryktet at gjestene kun skulle drikke kranvann og spise billigretten og forsvinne, men slik har det absolutt ikke vært. Når de har kommet så har de kost seg, spist og drukket øl og vin – så vi vil absolutt bli med videre, sier han.


Nye Helmersen åpnet dørene etter ni måneder med oppussing

Helmersen har vært stengt siden mai i fjor, men tirsdag åpnet de dørene igjen etter den omfattende oppussingen.


Får vise seg fram

FÅTT VISE SEG FREM: Thomas Hafstad på Skirri i Kystens Hus sier at omsetningen har steget merkbart i løpet av «Spis for en Hundrings».   Foto: Tom Benjaminsen

Thomas Hafstad på Skirri i Kystens Hus har også positive erfaringer.

– Vi har helt klart hatt meromsetning i løpet av arrangementet. Vi tjener oss ikke rike på å selge mat for 100 kroner, men det er heller ikke tanken. Vi ønsker å vise oss fram for kunder – og da er «Spis for en Hundrings» en veldig fin måte, sier han.