Ukens vinanbefalinger:

Noen høstlige BiB-er

Her er forslag til noen høstlige viner du kan kose deg med i helga.
kultur

Mineralsk duft

Mineralsk duft 

Nr. 108658

Ligier Côtes du Jura Savagnin Naturé (hvit)

Frankrike/Jura/2017/12 prosent

Kr. 399,90 (bestilling) (2 liter)

Terningkast seks

Savagnin er en druesort brukt i Jura og er trolig i familie med blant annet Gewürztraminer. To brødre Ligier startet vineventyret i 1986 og har bygd opp et topp moderne anlegg med ti hektar vinmarker. Under «vinpesten» ble hele området utryddet og er ennå ikke tilbake på samme, gode nivået. Denne hendige BiB-en overrasker. Gulgrønn på farge. Floral og mineralsk duft med ditto sitrus og eple. Fyldig smak med god tørrhet. Veldig behagelig i en lang ettersmak. Nytes alene eller til noe fra det våte element. Anbefales!

Røde bær

Røde bær 

Nr. 22128

Henri Bourgeois les Baronnes Sancerre Rosé (rosé)

Frankrike/Loire/2017/12,5 prosent

Kr. 459,90 (bestilling)

Terningkast seks

En hendig boks med topp innhold. Kun brukt Pinot Noir-druer. Lys lakserosa. Fin frukt og røde bær på duft. Også litt feit. Smaken er fyldig og frisk med gode syrer. Tørr og fruktig i en lang ettersmak. Nytes alene eller til sjømat og oster. Kan lagres noe.

Moden frukt

Moden frukt 

Nr. 51949

Lady Riesling (hvit)

Tyskland/Rheinhessen/2018/9 prosent

Kr. 259,90 (basis) (2,25 liter)

Terningkast fem

En halvtørr Riesling med lavt alkoholinnhold og en god del sødme – 40 g/l sukker. Gulgrønn. Sitrus, blomster og moden frukt i åpningen. Sødmen kommer fram i smaken, men er på ingen måte dominerende. Passe frisk. Noe urter. Lang avslutning. En av de bedre årgangene fra vingården. Kun laget for det norske markedet. Til sushi og krydret mat. Svak femmer!

Plommer

Plommer 

Nr. 19324

Maison Vialade Vin Rouge (rød)

Frankrike/Languedoc-Roussillon/2018/12,5 prosent

Kr. 334,90 (basis)

Terningkast fem

Halvparten Carignan samt Syrah og Grenache – alt økologisk dyrket. Dyp rød. Først og fremst gode bærtoner i åpningen. Også krydder, plommer og en anelse floral. Smaken byr på det samme. God fylde. Tanniner og syrer som balanserer. God lengde. Til årets lam og oster.

God fylde

God fylde 

Nr. 201135

Cuvée Christer Berens Primitivo (rød)

Italia/Puglia/u.å./13,5 prosent

Kr. 419,90 (basis)

Terningkast fem

Christer Berens er kjent for sine cuvéer. Denne er laget på mest Primitivo samt Negroamaro og Malvasia – alt fra gamle vinstokker. Dyp rød. Innbydende duft av mørke bær, gode urter og krydder. Smaken er bløt med det lukten gir. Frisk med god fylde. Noe garvestoff som gir en tørr finish. Til vilt og årets lam.