iTromsø kårer byens best kledde og du kan foreslå kandidater

I januar kårer Mediehuset iTromsøs fagjury to personer som får tittelen «Tromsøs best kledde».

SKAL KÅRE TROMSØS BEST KLEDDE: Rune Nilssen, Nina Erdahl og Martin Larsen Traasdahl. FOTO: Ronald Johansen 

kultur

Det begynner å bli mange år siden Tromsø gjorde noe særlig nummer av å kalle seg selv for «Nordens Paris», på grunn av at man her var tidligere ute med «siste skrik», enn i resten av landet. iTromsø setter derfor igjen søkelyset på de mange velkledde tromsøværingene og ønsker å hedre de som hver eneste dag legger flid i hva de har på seg. For å velge ut 10 kandidater, fem menn og fem kvinner, har vi satt sammen en meget kompetent jury.

Disse 10 kandidatene består av forslag fra både juryen og våre lesere.

Juryen består av:

  • Rune Nilssen (40): Stylist, hovedsakelig i kulturnæringen. Han har blant annet vært ansvarlig for flere artistuttrykk og har jobbet med styling både i Oslo og Tromsø i en årrekke.


  • Nina Erdahl (42): Stylist, kostymedesigner og castingansvarlig. Hun har jobbet for flere filmer, arrangert mange moteshow og stylet utallige reklamer i en årrekke.


  • Martin Larsen Traasdahl (25): Butikksjef på Blend og har jobbet i konfeksjonsbransjen i Tromsø i åtte år og er lidenskapelig interessert i og opptatt av mote

– Stil koster ikke penger

Juryen er opptatt av at det å være velkledd ikke har noe å gjøre med hvor gammel eller ung man er, eller hvilke økonomiske forutsetninger man har.

– Vi er ute etter å finne de folkene som er seg selv, og som ikke nødvendigvis følger dagens trender. De trenger heller ikke bare kjøpe dyre klær, og gjerne kombinere både nytt og gammelt. Stil koster ikke penger, sier Erdahl.


Ta en sniktitt i Rødbankens nye restaurant og kafé

To undulater har blant annet bidratt til å inspirere et av bankens nye utesteder.


– De bør ha en personlig stil, vi ser ikke etter de som har på seg et antrekk klin likt prøvedukkene i butikken. I tillegg er det viktig at personligheten deres skinner gjennom, uansett hvordan de kler seg i, sier Nilssen.

Leke seg

For Traasdahl er det viktig at de nominerte viser at de bryr seg om klær.

– Man bør være lidenskapelig interessert i hva man kler seg i og ikke være redd for å skille seg ut i mengden, sier han.


Disse 10 typene vil du garantert treffe på julebordet i helga

iTromsøs journalist har her samlet ti ulike typer som de fleste har truffet, treffer eller er selv på julebordet.


– Ja, det er kult ikke å være redd for å vise seg fram. Man må tørre å leke seg litt med klærne og være uredde, sier Nilssen.

Kle seg etter været

– Men er folk flink å kle seg i Tromsø?

– Man må se litt nøyere etter, men det er mange her som er veldig fine og er velkledde, sier Erdahl.

I Tromsø er det likevel noen utfordringer knyttet til det å ha en fin stil, mye på grunn av vær og vind. Juryen mener at det har noe å si hvordan man på en stilfull måte også klarer å kle seg etter været.


– Det er mange unge som går i ankelsokker fordi det er en trend. Da er det mye bedre å kle seg med et par gode vintersko. Det er viktig at man også klarer å «rocke» høst- og vinterkolleksjonen, sier Traasdahl.

– Selv om det er vinter så stor del av året, er det fullt mulig at man også kan se bra ut når man prøver å holde seg varm, sier Nilssen., sier Nilssen.

Lettere å skille seg ut

Det er også noen fordeler knyttet til det å bo her.

– Det er lettere å skille seg ut her enn i Oslo, i og med at det er mange som kler seg veldig konservativt og likt mange andre.

– Vi vil hylle og feire de som skiller seg ut og tørr å satse på sin egen smak, sier Nilssen.

I ukene fremover vil de 10 kandidatene som etter hvert plukkes ut presenteres i avisen. Til slutt vil våre lesere kunne stemme på hvem de mener bør vinne og det er lesernes stemmer som til slutt avgjør vinnerne.

Vinnerne av Tromsøs best kledde får hvert sitt sentrumsgavekort.

SLIK NOMINERER DU KANDIDATER:

Kjenner du noen som har en utmerket stil? Eller kanskje har du det selv?

Send forslaget til marianne@itromso.no og legg ved to, til tre bilder, som viser ulike antrekk. Vedkommende må la seg intervju og godkjenne at bildene publiseres i avisen.

Alle mellom 16 og 100 år har mulighet til å delta.